OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχων Πύργου – Ήλιδας και κοινή συνέντευξη

Με δυναμικές αντιδράσεις, παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συστράτευση όλων των Δημάρχων, όλων των συλλογικών φορέων και πιέσεις προς όλους τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Nομού Ηλείας, απαντούν από κοινού ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, μετά και τις νεότερες δυσμενείς εξελίξεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό.

Οι δυο άνδρες είχαν μάλιστα το μεσημέρι της Τρίτης (16/2) συνάντηση όπου εξέτασαν τις εξελίξεις και συζήτησαν την έντονη ανάγκη και τους τρόπους άμεσων αντιδράσεων. Ενώ μετά το τέλος της, έδωσαν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

“Το θέμα των Πανεπιστημίων του Πύργου και της Αμαλιάδας είναι Πανηλειακό. Αφορά όλο το Νομό. Η έλλειψη γνώσης αφήνει πίσω την ανταγωνιστική διαδικασία. Η αφομοίωση της γνώσης στην παραγωγή και η συσχέτιση της παραγωγής με το Πανεπιστήμιο βάζει προοπτικές. Εμείς εδώ έχουμε αγροτική οικονομία και πολιτισμό. Πολύ σωστά ήταν λοιπόν τα τμήματα στο Νομό. Γιατί τα παίρνουν από εδώ; Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα υπονόμευσαν διαχρονικά!” τόνισε ο κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

“Είχαμε προβλέψει αυτή την κατάσταση, γι’αυτό φωνάζαμε συνέχεια εδώ και καιρό. Αυτή τη φορά δεν θα πάμε σε …επικήδειους. Θα αγωνιστούμε σκληρά. Καλούμε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας να πάρουν αποφάσεις με τα Δημοτικά τους συμβούλια. Καλώ όλους τους συλλογικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις. Είναι το θανατηφόρο χτύπημα αν το αφήσουμε! Φτάνει η συνθηκολόγηση με την καταστροφή! Πρέπει να μιλήσουν και όλοι οι Βουλευτές όλων των κομμάτων! Δεν θέλουμε άλλες …θεωρίες. Εμείς αυτή την απόφαση δεν τη δεχόμαστε! Πρέπει να μπλοκάρουμε την απόφαση της “εκτέλεσης” των δύο Τμημάτων με ισχυρές πιέσεις και αποφάσεις. Ακόμη και με αντισυμβατικούς τρόπους! Πρέπει να ακουστεί έντονα η φωνή μας. Το πολιτικό σύστημα μόνο από πίεση καταλαβαίνει.

Αυτοί που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχουν κανένα έργο να επιδείξουν, μόνο να υπονομεύουν μπορούν! Το παλαιοκομματικό σύστημα βάζει ταφόπλακα στην Ηλεία! Αυτό πρέπει να σταματήσει πλέον. Καλώ τους Περιφερειακούς συμβούλους να εισαγάγουν στου Περιφερειακό συμβούλιο αυτό το θέμα και να αξιοποιήσουν την προηγούμενη απόφασή του Συμβουλίου και να διαμηνύσουν στο Πανεπιστήμιο ότι περικόπτεται η δαπάνη! Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε και μια ανασκόπηση του παρελθόντος και τις δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των τότε Δημάρχων της Αμαλιάδας και του Πύργου για την ίδρυση ΤΕΙ στις δύο πόλεις κι υπογράμμισε ότι στην πορεία υπήρξε εγκατάλειψη από δύο κέντρα: το Πανεπιστημιακό κέντρο της Πάτρας και το πολιτικό κέντρο του Νομού.

“Η αδράνεια του παρελθόντος κεφαλαιοποιείται σήμερα. Ζημιά γίνεται όταν οι πολιτικοί μιλούν σαν δημοσιογράφοι ή σαν δικαστές! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις όραμα, είσαι δειλός και αποφεύγεις τη σύγκρουση με την πραγματικότητα. Ο πολιτικός πρέπει να αλλάζει την πραγματικότητα. Ειδικά όταν αυτή μας αδικεί και έρχεται σε σύγκρουση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice