OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Inclucities

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα IncluCities (2020 – 2022) που είναι πρωτοβουλία του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σημειώνει ότι η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα IncluCities θα προσφέρει την αναγκαία τεχνογνωσία για την εφαρμογή δοκιμασμένων πρακτικών που θα συμβάλλουν στην ομαλή και πλήρη ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης όσων προσφύγων το επιθυμούν. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα προσφέρει την απαραίτητη βάση για την οικοδόμηση ενός δημιουργικού διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των κατοίκων και των προσφύγων για την εξάλειψη πιθανών προκαταλήψεων και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. και κυρίως τα παραγόμενα αποτελέσματα θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο οδικό χάρτη και για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών σε πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, μέσω της συνεργασίας 8 ευρωπαϊκών πόλεων και των αντίστοιχων Εθνικών Ενώσεων Δήμων και Περιφερειών.
Οι στόχοι του έργου είναι να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των 4 πόλεων – καθοδηγητών (mentor cities) και των 4 καθοδηγούμενων πόλεων (mentee cities), να αναπτύξει τις ικανότητες των πόλεων που συμμετέχουν στη δημιουργία και εφαρμογή πιο αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης και να ενδυναμώσει το ρόλο των Εθνικών Ενώσεων ως κομβικών συντελεστών για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης και για την ενίσχυση της διαδικασίας ανταλλαγής γνώσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του προγράμματος https://www.inclucities.eu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice