OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ελασσόνας: Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσιας

Τη σύμβαση για τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων με σκοπό τον σχεδιασμό και των εξειδικευμένων δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσιας, υπέγραψε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη.

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών έχει τίτλο «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσσας» και η αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 19.500,00 € + ΦΠΑ.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Βερδικούσιας επισκέφτηκαν πρόσφατα ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας, με τον Μελετητή-Αρχιτέκτονα-Μηχανικό κ. Π. Παπαδόπουλου και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβούλο Νεολαίας κ. Κ. Δήμκο, όπου σε συζήτηση και με τον διευθυντή του σχολείου κ. Ν. Παναγιώτου, αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Μέλημα μας είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων και η με κάθε τρόπο εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε με σωστές παρεμβάσεις να αποκτήσει η σχολική κοινότητα όσο το δυνατόν καλύτερα κτίρια σε λειτουργικότητα και εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών. Με την υπογραφή της σύμβασης, δεδομένου ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ελασσόνας δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, λογισμικό και εξοπλισμό σχετικό με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιοκλιματικών παρεμβάσεων, θα μπορέσει ο δήμος άμεσα να προβεί σε ενέργειες, ώστε να ενταχθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο Βερδικούσιας σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να ανακαινιστεί σύμφωνα με τα νέα πρότυπα».

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Σκοπός της παρούσας υπηρεσίας είναι η συλλογή, η επεξεργασία ενεργειακών δεδομένων και ο σχεδιασμός μέτρων ενεργειακής διαχείρισης καθώς και η εξειδίκευση δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, αξιοποιώντας δυνητικά εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους.

Επίσης αντικείμενο της παρούσας υπηρεσίας αποτελεί η σύνταξη των απαραίτητων
περιγραφών και σχεδίων ώστε να γίνει η τακτοποίηση του κτιρίου και η έκδοση των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων. Επιπροσθέτως στο παραδοτέο, περιλαμβάνεται η αποσαφήνιση του προς μελέτη αντικειμένου ώστε να συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών η μελέτη. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη στην εξασφάλιση των τεχνικών προδιαγραφών και των εγκρίσεων που απαιτούνται, στην
περιγραφή του φυσικού αντικειμένου, με αναφορά στα βασικά τεχνικά και λειτουργικά
χαρακτηριστικά και στην σύνταξη και υποβολή των απαραίτητων τεχνικών περιγραφών, σχεδίων και την οικονομοτεχνική ανάλυση και τεκμηρίωση των προτεινόμενων παρεμβάσεων.

Στα παραδοτέα περιλαμβάνεται επίσης η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ το οποίο θα παραδοθεί στο Δήμο σε πέντε υπογεγραμμένα αντίγραφα και η έκθεση της υφιστάμενης ενεργειακής κατάστασης του κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice