OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή του Δήμου Ασπρόπυργου σε διαδικτυακή εσπερίδα για τον εθελοντισμό

Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε το Σαββάτο, 5 Δεκεμβρίου, στην Διαδικτυακή Εσπερίδα για τον Εθελοντισμό, που συνδιοργανώθηκε από την Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS”, τον Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «Θέλω», τον Δήμο Αμαρουσίου, την ΚΕΔΑ, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εσπερίδα είχε τίτλο «Ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα της σημερινής συγκυρίας» και σε αυτήν τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος,  Υπουργός Εσωτερικών, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι καθώς και Εκπρόσωποι  του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  της Πανελλήνιας Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι της πνευματικής, εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Σε ειδική θεματική ενότητα της εσπερίδας, για πρώτη φορά περιελήφθη ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τον Εθελοντισμό, θέτοντας ένα γόνιμο πεδίο προβληματισμού και προτάσεων, για μια οργανωμένη παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο χώρο του Εθελοντισμού, σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου σε τοποθέτησή του ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συνδιοργανωτές της εσπερίδας, θεωρώντας τον εθελοντισμό μία ανιδιοτελή προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας των πολιτών και βοηθά τον άνθρωπο να νιώθει μέλος της κοινότητας που ζει,  δημιουργώντας όχι μόνο καλύτερες συνθήκες ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη, μα και ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ασπρόπυργου: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά μέσω Διαδικτύου

Δήμος Ασπροπύργου: Παράταση αναστολής λειτουργίας των υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ λόγω κορονοϊού

Δήμος Ασπρόπυργου: «Άνοια και Πανδημία Covid-19»

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice