Οικονομική ανάσα για τον Δήμο Καστοριάς– 1.700.000 ευρώ για τα χρέη στη ΔΙΑΔΥΜΑ

Με διαδικασίες εξπρές και σωστούς χειρισμούς ο Δήμος Καστοριάς κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα διαγραφής δημοτικών χρεών του ΥΠΕΣ το υπέρογκο χρέος του 1. 480.000 ευρώ, προς την ΔΙΑΔΥΜΑ για οφειλές που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Μια κίνηση που ασφαλώς αποτελεί μεγάλη οικονομική ανάσα για το Δήμο και μεγάλο το όφελος για τους δημότες με μειώσεις δημοτικών τελών.

“Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εδώ και δέκα μήνες από την πρωτοφανή πανδημία και τις παρενέργειές της, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι καλύτερο για το Δήμο και τους δημότες της Καστοριάς” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Έχοντας ως δύο από τις βασικές αρχές του Συνδυασμού μας, τη νοικοκυροσύνη και την αποτελεσματικότητα, καταφέραμε έπειτα από πολλές και επίπονες προσπάθειες, με αθόρυβες και μεθοδικές κινήσεις, να εξασφαλίσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγηση ποσού 1.700.000 ευρώ περίπου για να ξεχρεώσουμε το υπέρογκο χρέος προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.), που “παραλάβαμε” όταν αναλαμβάναμε τα καθήκοντά μας στο Δήμο Καστοριάς το Σεπτέμβριο του 2019.

Πρόκειται για μία μεγάλη οικονομική ανάσα για το Δήμο Καστοριάς, όμως το μεγαλύτερο όφελος αφορά τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι θα ωφεληθούν με σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Ευχαριστώντας θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, θέλω να τονίσω ότι  παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εδώ και δέκα μήνες από την πρωτοφανή πανδημία και τις παρενέργειές της, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι καλύτερο για το Δήμο και τους δημότες της Καστοριάς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Καστοριάς: Η εορταστική ατμόσφαιρα θα φτάσει διαδικτυακά σε κάθε σπίτι!

Μία φανταστική “Μαγική Λιμνοπολιτεία” στολίζει το Δημαρχείο Καστοριάς!

Ο Δήμος Καστοριάς στο πλευρό των πολιτών που έχουν ανάγκη

 

 
Σχολιάστε