Οι απαντήσεις Βγενόπουλου στις κατηγορίες για την προμήθεια επαγγελματικού τύπου παιχνιδιών

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αφορούν την προμήθεια παιχνιδιών για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πύργου έδωσε με ανακοίνωση του ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Στην ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και πως η πρώτη ενέργεια ήταν να απευθυνθούν στην τοπική αγορά, αλλά δυστυχώς ουδείς μπορούσε να ανταποκριθεί στην προμήθεια των συγκεκριμένων εξειδικευμένων παιχνιδιών. Δεν ευ σταθούν τα σχόλια ότι δεν στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αδυνατούσε να ανταποκριθεί και αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε λύσεις εκτός νομού, τονίζει ο κ. Βγενόπουλος. «Κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα», επισημαίνει.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε τοπικό site σε ότι αφορά την προμήθεια παιχνιδιών για τους πέντε παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας και για τα οποία έχει κατηγορηθεί η παρούσα δημοτική αρχή ότι «δεν προτιμά και δεν στηρίζει την τοπική αγορά και τους μικρούς επιχειρηματίες της πόλης, διότι προχωρά στην ανάθεση της εν λόγω προμήθειας σε προμηθευτές εκτός νομού», αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα κάτωθι προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.
Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης επανειλημμένως ήρθα σε επικοινωνία με τοπικούς προμηθευτές έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην αναγκαία προμήθεια.
Παρόλα αυτά δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά μου, διότι οι τοπικοί επιχειρηματίες δεν ήταν σε θέση να προμηθεύσουν το Δήμο μας με τα αναφερόμενα είδη, δεδομένου ότι αποτελούν παιχνίδια επαγγελματικού τύπου.
Έτσι προχωρήσαμε στη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό απευθυνόμενοι σε εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Από τον διαγωνισμό προέκυψε ανάδοχος εταιρεία βιοτεχνίας που κατασκευάζει παιχνίδια βαρέως τύπου για επαγγελματικούς χώρους από τα Γιαννιτσά. Ο ανάδοχος όμως ανακηρύχθηκε έκπτωτος, καθ’ ότι δεν είναι σε θέση να παραδώσει τα είδη εντός των προθεσμιών που του είχαν ζητηθεί.
Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ισχύει ότι δεν προτιμήθηκε η τοπική αγορά. Η ενίσχυσή της αποτελούσε και αποτελεί δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
Καλό θα είναι λοιπόν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και σαφώς λανθασμένων εντυπώσεων που κάποιοι επιχειρούν να προβάλλουν, να ενημερώνονται καλύτερα για τις νόμιμες διαδικασίες των διαγωνισμών πριν βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα από αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και sites».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Σχολιάστε