OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης για την νέα χρονιά

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης σε μήνυμά του αναφέρει:

Το 2020 καταγράφεται ως η χρονιά ανατροπής του αυτονόητου, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η παγκόσμια κοινότητα συνεχίζει να βιώνει ένα ιδιότυπο«πόλεμο», μια ασύμμετρη απειλή, όπου δοκιμάζονται άτομα και θεσμοί, πολιτικές και συστήματα, αξίες και ιδεολογικά ρεύματα.

Από αυτή την δοκιμασία αντλήσαμε και αντλούμε πολύτιμα συμπεράσματα που επιβεβαιώνουντην αναγκαιότητα  ενίσχυσης και διεύρυνσης του Δημόσιου Τομέα,κύρια όσον αφορά στην στήριξη του πολίτη και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επίσης προτάσσεται η θωράκιση του ΕΣΥ και η περαιτέρω ανάπτυξη του καθώς επίσηςη ενίσχυση του σημαντικού ρόλου των ΟΤΑ στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στην Αναπτυξιακή Διαδικασία.

Στην υγειονομική κρίση προστέθηκαν η επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ο τουρκικός επεκτατισμός με την ανοχή ευρωπαϊκών θεσμών, οι εντάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς επίσης η αύξηση των φυσικών καταστροφών ως απόρροια της ανεπάρκειας και της μη εναρμονισμένης παγκοσμίως περιβαλλοντικής πολιτικής.

Η πρόοδος της επιστήμης δίνει βάσιμες ελπίδες για την ανακοπή της υγειονομικής κρίσης ενώ η εμπειρία στην διαχείριση των επιπτώσεων δημιουργούν μια νέα αφετηρία και πλαίσιο για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Το 2021 ας αποτελέσει το έναυσμα για συμμετοχική δημοκρατία, διαφάνεια και  σεβασμό των θεσμών που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε λειτουργό.

Οι TοπικέςKοινωνίες αναζητούν λύσεις, διεκδικούν μεγαλύτερη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον τους και απαιτούν εξειδικευμένες παρεμβάσεις ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες της περιοχής τους.

Η Κρήτη, παρά τις επιπτώσεις της κρίσης, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις που της επιτρέπουν να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης.

Οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι παραμένουν αναλλοίωτοι, η ιστορικότητα του νησιού ακτινοβολεί σε παγκόσμια κλίμακα, η ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και πάνω από όλα η δημιουργικότητα τους, ανοίγουν νέους δρόμους ποιοτικής ανάπτυξης.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης εκφράζουμε και υπηρετούμε την θέση της δίκαιης ανάπτυξης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και με ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας τόσο στην διαδικασία όσο και στο κοινωνικό πλεόνασμα της ανάπτυξης.

Στην αυγή της νέας δεκαετίας να κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο βήμα προόδου και δημιουργίας για το καλό του τόπου μας.

 

Χρόνια πολλά!

Ευχές για υγεία και ευτυχία!

Καλή και ελπιδοφόρα η νέα χρονιά 2021!

Σχετικά Άρθρα

Νέες παιδικές χαρές σε Ντερέ, Μάλεμε, Παλαιά Ρούματα, Πλατανιά, του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Φροντίδα για τους πελαργούς που βρέθηκαν στον Δήμο Φολεγάνδρου

otavoice

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου «ξηλώνει» ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσιο εξοπλισμό

otavoice

Δήμος Καλαμάτας: Υπεγράφη η σύμβαση για κτηνιατρικές υπηρεσίες στα αδέσποτα

otavoice

Δήμος Λαμίας: «Μωσαϊκό» γεύσεων από όλο τον κόσμο στο 4ο Street Food Festival στην Παύλιανη

otavoice

Δήμος Αρταίων: Διανομή τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

otavoice