Δήμος Κ. Κέρκυρας: Νέα αρχή για τα φράγματα

Την προώθηση κατασκευής του μεγάλου έργου των φραγμάτων και την πρόθεση της κυβέρνησης για ολοκλήρωσή του κατέστησε σαφή στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρο της ΔΙΑΔΕΥΑΚ Μερόπη Υδραίου ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών Αντώνης Κοτσώνης σε επικοινωνία την οποία είχαν μεταξύ τους.

Όπως επεσήμανε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας το μεγάλο έργο των φραγμάτων αποτελούσε διαχρονικά ζήτημα του νησιού για το οποίο εναγωνίως και η ίδια ασκούσε πίεση προς αρμόδια υπουργεία και φορείς, προκειμένου να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης του νησιού. Σε ό,τι αφορά τη θετική εξέλιξη προώθησης των διαδικασιών για την κατασκευή του συνόλου του έργου η Μ. Υδραίου έκανε γνωστά τα παρακάτω:

«Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινιστεί και να τονιστεί ότι τα υποέργα των φραγμάτων, ύψους 49 περίπου εκ. Ευρώ, που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Συνοχής, συνεχίζονται κανονικά. Σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο, ανοίγει η προοπτική υλοποίησής του με συγχρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία θα αποπληρωθούν σε χρονικό ορίζοντα 25 περίπου ετών, από το ελληνικό κράτος. Θα πρέπει να σημειώσω ότι όπως με ενημέρωσε ο κ. Κοτσώνης, ο προϋπολογισμός και γενικότερα τα οικονομικά μεγέθη του έργου θα είναι σε ένα βαθμό μειωμένα καθώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι με διαπραγμάτευση και όχι με διαγωνισμό. Η έναρξη της διαδικασίας αυτής αναμένεται στις αρχές του νέου έτους. Θεωρώ πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή για την οποία με ενημέρωσε ο κ. Κοτσώνης και επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόθεση από την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο αφορά την επίλυση ενός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Μήνυμα Δημάρχου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Μ. Υδραίου για την Ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας μεριμνά καθημερινά για τη προστασία των ζώων
Σχολιάστε