Τοποθέτηση επτά αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε δημόσια κτήρια του Δήμου Κω

Επτά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές προσέφερε στο Δήμο Κω η Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ, έξι εκ των οποίων τοποθετήθηκαν σε δημόσια κτίρια του νησιού, με ευκολία στην πρόσβαση σε όλη  τη διάρκεια του 24ώρου. 

Τα έξι σημεία είναι: 

  1. Κως πόλη – ΚΕΠ, οδός Κανάρη 
  2. Ζηπάρι – Αγροτικό Ιατρείο, Κοινοτικό Γραφείο  
  3. Πυλί – Αγροτικό Ιατρείο, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου 4. Αντιμάχεια – Κοινοτικό Γραφείο  
  4. Μαστιχάρι – Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου 
  5. Καρδάμαινα – Κοινοτικό Γραφείο  

Επίσης, τοποθετήθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο κέντρο της πόλης  Κω στην πλατεία Ελευθερίας, στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, προσφορά της  οικογένειας Πιζάνια Δημήτρη στη μνήμη της μητέρας του Χατζηστέργου – Πιζάνια Καλλιόπης. 

Την τοποθέτηση των απινιδωτών υλοποίησαν τα στελέχη της Ομάδας Διάσωσης  Αντώνης Τρουμούλης και Ερρίκος Τρουμούλης (εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο Αναζωογόνησης ERC στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση  απινιδωτή) και το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νίκος  Καλυμνιοναρής.  

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι φορητή συσκευή, εύκολη στη χρήση,  που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.  Ο Δήμος Κω καλεί τους πολίτες να διαφυλάξουν τις πολύτιμες συσκευές  για τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, προσέχοντας την ασφάλειά  τους, μιας και οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, προσβάσιμο  κάθε στιγμή από τον καθένα.  

Παράλληλα ο Δήμος Κω ευχαριστεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την προσφορά της και την οικογένεια Πιζάνια. 

Παράλληλα ευχαριστεί για τη μεγάλη συνεχή προσφορά τους στην τοπική  κοινωνία μέσα από σειρά δράσεων τα στελέχη της Ομάδας Διάσωσης Αντώνη  και Ερρίκο Τρουμούλη και το Νίκο Καλυμνιοναρή.  
Σχολιάστε