OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε εγρήγορση ο Δήμος Αριστοτέλη για το θέμα του Κορονοϊού

Την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην περιοχή και τη διενέργεια ελέγχων για την ακριβέστερη δυνατή καταγραφή και επίσημη ενημέρωση τοπικών αρχών, επί της πραγματικής έκτασης της διασποράς του κορονοϊού, ζήτησε με έγγραφό του προς τον οργανισμό ο Δήμος Αριστοτέλη.

Αιτία του αιτήματος ήταν το κλίμα της έντονης ανησυχίας των πολιτών, από την διάσταση που παρατηρείται μεταξύ της εξ` Αθηνών καθημερινής ενημέρωσης για το σύνολο των κρουσμάτων στη Χαλκιδική και της εικόνας που διαμορφώνεται από την πληροφόρηση που διαρρέει ανεπίσημα από δημόσια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νομού.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, παραμένει σε διαρκή εγρήγορση:

• Καταρτίζοντας Σχέδιο Δράσης για τον Κορονοϊό και ορίζοντας υπεύθυνο συντονιστή για την εφαρμογή του, σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων σε υπηρεσίες και δομές του Δήμου.
• Διατηρώντας γραμμή Τηλεφροντίδας με αριθμό κλήσης 80-111-202020 και ενισχύοντας το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» για στήριξη συμπολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να αποφεύγουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις και τον κίνδυνο έκθεσης στον ιό.
• Διενεργώντας τακτικές απολυμάνσεις σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις και στα σχολεία.
• Εφαρμόζοντας όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλείας στο Δημαρχείο και στις δημοτικές υπηρεσίες, που, όσον αφορά στις συναλλαγές με το κοινό, που λειτουργούν μόνο με ραντεβού ή τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών.
• Επιβλέποντας στις σχολικές μονάδες δικαιοδοσίας του την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας που έχουν ορίσει τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, καθώς -εκτός των γυμνασίων και λυκείων που τέθηκαν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης από το αρμόδιο Υπουργείο, δύο ακόμα σχολικές δομές της Αρναίας βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των τριών κρουσμάτων που θέτει ως όριο προς τούτο ο ΕΟΔΥ.

• Λειτουργώντας Δημοτικό Ιατρείο, στελεχωμένο με ειδικό πνευμονολόγο, ο οποίος μάλιστα παρέχει υπηρεσίες εκ περιτροπής σε Αρναία, Ιερισσό και σύντομα στη Μ. Παναγία.
• Εξαντλώντας τις δυνατότητες οικονομικής ελάφρυνσης επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για την περίοδο αναστολής λειτουργίας τους, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:

«Έχω πει αρκετές φορές, πως όπου λείπει η ενημέρωση, περισσεύει ο φόβος. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι οι γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου της Ιερισσού, αποφάσισαν υπό το κράτος του φόβου αυτού και σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι, με κίνδυνο συσσώρευσης απουσιών, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε στο σχολείο αριθμός κρουσμάτων επαρκής για να αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε μόνο ένα κρούσμα σε τμήμα του σχολείου, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη βάσει των οδηγιών και πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Ωστόσο σήμερα προσήλθαν λιγότεροι από 15 εκ των 130, περίπου, μαθητών του. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να μην κατανοήσει κάποιος τους γονείς, όταν ακόμα και οι δημοτικές αρχές δεν έχουν επαρκή επίσημη ενημέρωση για την έκταση του προβλήματος σε κάθε περιοχή. Προφανώς δεν πρόκειται, ούτε για κίνημα αρνητών, ούτε για συνωμοσιολόγους, αλλά για γονείς που ανησυχούν. Γι` αυτό, ή μάλλον, και γι` αυτό, ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ την άμεση αποστολή κλιμακίου για τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων στην περιοχή μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύσκολες ώρες για τον Δήμαρχο Αριστοτέλη – Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του

Δήμος Αριστοτέλη: Οργανωμένη τουριστική προβολή και στο κοινό της Αυστρίας

Δήμος Αριστοτέλη: Στην βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου στον Στανό Χαλκιδικής, η Ευρώπη!

Σχετικά Άρθρα

Κατέκλυσαν το Άλσος Κηφισιάς, Stavento & Ήβη Αδάμου

otavoice

Μαλεβίζι: Εγκαίνια του νέου γηπέδου μπάσκετ (Βίντεο)

otavoice

1o Φεστιβάλ Καντίνας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων

otavoice

Κλειστά για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Π.Ε. Κέρκυρας την Τρίτη (27/9)

otavoice

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice