OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αριστοτέλη: Οργανωμένη τουριστική προβολή και στο κοινό της Αυστρίας

Τη χαρτογραφημένη οινική περιήγηση του Δήμου Αριστοτέλη με τίτλο «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» ακολούθησαν αυστριακοί εκπρόσωποι Τύπου, λαμβάνοντας μέρος σε ένα φθινοπωρινό wine trip (21 – 25.10.20), ειδικά διαμορφωμένο για την αυστριακή τουριστική αγορά.

Το ταξίδι οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και τον Δήμο Αριστοτέλη, ενώ για την υλοποίησή του συνεργάσθηκαν εθελοντικά τοπικοί, κοινωνικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς αλλά και επιχειρηματίες: οινοποιοί, ιδιοκτήτες τσιπουροκάζανων, εκπρόσωποι συλλόγων και ιδιώτες από το χώρο της εστίασης αλλά και ξενοδόχοι από την Ανατολική Χαλκιδική υποδέχθηκαν το Stefan Steinkogler της κορυφαίας αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung και τον Martin Gasser της επίσης μεγάλης κυκλοφορίας Kleine Zeitung, προκειμένου να τους μυήσουν στον κόσμο της τοπικής οινοπαραγωγής.

Με τα τσιπουροκάζανα να είναι στο «φόρτε» της παραγωγής τους και τα οινοποιεία να «ζυμώνουν» τη σοδειά του Αυγούστου, επίκεντρο της προωθητικής πρωτοβουλίας αποτέλεσαν η Μεγάλη Παναγία και το Γομάτι, δεδομένου ότι οι περιοχές αυτές συνθέτουν τον τοπικό οινικό κόμβο. Ιδιαίτερη ήταν όμως και η αναφορά στην Αρναία με τη μουντοβίνα – το Π.Ο.Π. «τσίπουρο των μελισσοκόμων» – αλλά και στην Ιερισσό με τους οινότοπους στην περιοχή Ξηροποτάμι.

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν επίσης το οινοποιείο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, υποδεχόμενοι από τον ίδιο τον Καθηγούμενο και Γέροντα της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Η τελική τους εντύπωση επικεντρώθηκε θετικά στην αυθεντικότητα της εμπειρίας, αλλά και στη φιλοξενία και στην εγκαρδιότητα των ανθρώπων της περιοχής. Τα αφιερώματά τους αναμένονται τον Ιανουάριο του 2021.

«Με την πολύτιμη συνεργασία του ΕΟΤ, διαμορφώνουμε μακρόπνοες διεθνείς συμμαχίες και σχέσεις που θα ωφελήσουν και θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος_Βαλιάνος. «Οι φιλοξενούμενοί μας, μυήθηκαν σε μια αμιγώς οινοτουριστική διαδρομή, η παρουσίαση της οποίας για το ελληνικό κοινό, θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα περίπου στη Θεσσαλονίκη, με το βλέμμα στην  τουριστική περίοδο του 2021.»

Σχετικά Άρθρα

Κ. Ζέρβας: Μέσα στον Φεβρουάριο η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

otavoice

Μήνυμα Προόδου, Ελπίδας και Αισιοδοξίας από το δήμο Νισύρου

otavoice

Εκλογική συμπόρευση Γιώργου Θωμάκου και Θεοχάρη Αποστόλου στην Κηφισιά

otavoice

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς

otavoice

Δήμος Σιντικής: Ελπιδοφόρο επενδυτικό σχέδιο για τα Λουτρά Σιδηροκάστρου

otavoice