Ηλεκτρονικός Οδηγός Υγείας από τον Δήμο Παύλου Μελά

Καθώς διανύουμε μια ιστορική περίοδο που την χαρακτηρίζει μια δύσκολη πραγματικότητα, είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ, να λειτουργήσουμε ψύχραιμα, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Πολιτείας και των ειδικών, αλλά και να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας με γνώση, αναφέρει ο Δήμος Παύλου Μελά.

Με πρωτοβουλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρου της Κοινότητας Πολίχνης Μάκη Κοσμίδη, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά δημοσιεύει τον Ηλεκτρονικό Οδηγό Υγείας, ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για την πνευματική και σωματική υγεία μέσω της άσκησης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την παιδική διατροφή και την προστασία της ψυχικής υγείας στην ‘’εποχή’’ της πανδημίας.

«Με σύνθημα ‘’Μένουμε δραστήριοι, γινόμαστε πιο ασφαλείς’’ και με διάθεση να μοιραστούμε απλές οδηγίες, υπεύθυνα, με όλους τους συμπολίτες μας, για να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά, οποιαδήποτε λοίμωξη και να ενισχύσουμε την πνευματική και σωματική υγεία μας, κυκλοφορούμε διαδικτυακά έναν οδηγό υγείας.

Θέλω να ευχαριστήσω την παιδοψυχολόγο Ειρήνη Ρέρα (ψυχολόγο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και τις διατροφολόγους Ιωάννα Πασπαλά (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και Ελένη Αλεξανδρίδου (Παιδική Ομπρέλα Δήμου Παύλου Μελά), στις επιστημονικές γνώσεις των οποίων, στηρίζεται αυτό το περιεκτικό έντυπο – οδηγός υγείας. Τις θερμές μου ευχαριστίες στο Τμήμα Αθλητισμού, τη Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού, καθώς και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πολίχνης και τη Φένια Ματσούκα (σχεδιασμός εντύπου) που υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία.» αναφέρει ο Μάκης Κοσμίδης, ενώ ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συγχαίρει όλη την ομάδα για την έκδοση του Οδηγού Υγείας και ιδιαίτερα τον Μάκη Κοσμίδη και σημειώνει:

«Τα παιδιά, οι ενήλικες και οι άνθρωποί μας που διανύουν την τρίτη ηλικία έχουν όλοι ανάγκη από αξιόπιστες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να διατηρήσουν την υγεία τους, την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και να κοιτάξουν το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία. Ο Δήμος Παύλου Μελά αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και θέτει καθημερινά, με αγάπη και συνέπεια τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της πόλης μας. Προχωράμε μπροστά! ».

Δείτε παρακάτω τον οδηγό:

ODHGOS-YGEIAS-PAVLOSMELAS

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ηλεκτρονική Βάση Δημοτών για αναζήτηση εργασίας και συνέργειες με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία» από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά

Δήμος Παύλου Μελά: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας αθλητικών, πολιτιστικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων
Σχολιάστε