OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Ηλεκτρονική Βάση Δημοτών για αναζήτηση εργασίας και συνέργειες με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Με τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των δημοτών που αναζητούν  εργασία, ο Δήμος Παύλου Μελά αναβαθμίζει τις υπηρεσίες συμβουλευτικής εργασίας τις οποίες προσφέρει, ενώ ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη, εξασφαλίζοντας συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.

Η υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον πλανήτη και τη χώρα μας από τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει ως αποτέλεσμα μια γενικευμένη οικονομική κρίση η οποία με τη σειρά της προκαλεί ύφεση, εντείνει τις ανισότητες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της ανεργίας. Μέσα σε αυτό το κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό σκηνικό, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και το Γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής θέτουν ως προτεραιότητα την ενημέρωση και στήριξη των πολιτών που αναζητούν εργασία, με στοχευμένες κινήσεις και νέα ‘’εργαλεία’’.

 

Ηλεκτρονική Βάση Δημοτών για αναζήτηση εργασίας

Καταρχάς, η βάση δημοτών του Δήμου Παύλου Μελά συγκεντρώνει προσωπικά και επαγγελματικά δεδομένα σε συνδυασμό με το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των ωφελούμενων. Αφορά τόσο τους ανέργους όσο και αυτούς που επιθυμούν  να βελτιώσουν την επαγγελματική τους κατάσταση, ενώ καταγράφονται και τα ειδικά κοινωνικά κριτήρια (αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άποροι, ΑΜΕΑ, νέοι, παλιννοστούντες) τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση μιας  θέσης εργασίας.

Ενημερώνοντας τις καρτέλες της βάσης, με δεδομένα όπως «Προσωπικά Στοιχεία, Ομάδα Στόχου, Οικογενειακή Κατάσταση, Μορφωτικό Επίπεδο, Επίπεδο Εκπαίδευσης, Επαγγελματική κατάσταση, Επαγγελματική εμπειρία, Επαγγελματικά Προσόντα, Πώς αναζητά εργασία ο ωφελούμενος», η ομάδα Εργασιακής Συμβουλευτικής του Δήμου Παύλου Μελά σκιαγραφεί το επαγγελματικό προφίλ του ωφελούμενου και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανεύρεση της κατάλληλης εργασίας το συντομότερο δυνατό.

 

Ενημέρωση με SMS

Οι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική βάση του Δήμου πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις προκηρύξεις που  «τρέχουν» και τους αφορούν με SMS. Η ενημέρωση καλύπτει εκτός από τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού και τις προκηρύξεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα μηνύματα είναι εξατομικευμένα, σε απόλυτη συνάρτηση με τα προσόντα, την ειδίκευση και την κατηγορία εκπαίδευσης των ωφελούμενων.

 

Συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων με στόχο την προώθηση της απασχόλησης, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής στην Πολίχνη, συνάντηση της Αντιδημάρχου Χαράς Αμανατίδου με στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα με τις κυρίες Χριστίνα Σιώμου, Υπεύθυνη Περιφερειακή Συντονίστρια Θεσσαλονίκης και Ευίννα Εγγλέζου Επιστημονική Συνεργάτη και Σύμβουλο Σταδιοδρομίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κάθε φορέα και διερευνήθηκε το πλαίσιο για την ανάπτυξη συνεργειών, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων σε θέματα πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων, αξιοποιώντας τη συνένωση των δυνάμεων των δύο φορέων.

Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων συνεπικουρούν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά, που επιδεικνύει ιδιαίτερη  ευαισθησία σε θέματα πληροφόρησης, συμβουλευτικής και εργασιακής υποστήριξης, ώστε οι πολίτες να ενεργοποιηθούν και να ενδυναμωθούν σε σχέση με την αγορά εργασίας.

 

Το Γραφείο Εργασιακής Συμβουλετικής ενημερώνει και στηρίζει

Η υπηρεσία στήριξης της απασχόλησης αναπτύσσεται σε δυο βασικούς και αλληλένδετους τομείς:

➢ συμβουλευτικής και προώθησης της απασχόλησης

➢ πληροφόρησης για προκηρύξεις ΑΣΕΠ-Φορέων

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά περιλαμβάνουν:

  • Υποδοχή- Διερεύνηση.
  • Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας (σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, προετοιμασία για συνέντευξη, δυνατότητες βελτίωσης επαγγελματικών προσόντων).
  • Ενημέρωση για τη διαδικασία συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. που αφορούν μόνιμο και εποχικό προσωπικό (κριτήρια, απαραίτητα δικαιολογητικά, μοριοδότηση).
  • Πληροφόρηση για κενές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Ενημέρωση για προκηρύξεις Ορισμένου Χρόνου σε Φορείς και Οργανισμούς (κριτήρια, απαραίτητα δικαιολογητικά, ημερομηνίες και τρόπος υποβολής των αιτήσεων).
  • Ενημέρωση για προγράμματα απασχόλησης ή σεμινάρια κατάρτισης του ΟΑΕΔ.
  • Πληροφόρηση σχετικά με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Ενημέρωση για προγράμματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.

 

Νέα έδρα στην Πολίχνη

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά  μεταφέρθηκε  και από τον περασμένο Οκτώβριο λειτουργεί στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στην οδό Θεόκλητου Καρυπίδη 2 και συγκεκριμένα στο ισόγειο, γραφείο 4.

Το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται

στα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας 2313 302 363 και 2313 302 329

και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Περισσότερες Πληροφορίες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Ισόγειο

Θεόκλητου Καρυπίδη 2, Πολίχνη TK 56 533

Τηλέφωνα επικοινωνίας.: 2313 302363 και 2313 302329

[email protected]

Πρόσβαση με γραμμές ΟΑΣΘ

29 Πολίχνη – Αριστοτέλους

1 Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτη – Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Κ.Τ.Ε.Λ.

1Α Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτη – Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Κ.Τ.Ε.Λ., μέσω Αμπελοκήπων

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία» από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά

Δήμος Παύλου Μελά: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας αθλητικών, πολιτιστικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Δήμος Παύλου Μελά: Συγκέντρωση τρόφιμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Σάμου

Σχετικά Άρθρα

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη

otavoice

Δικαίωση δήμων Αμοργού-Νάξου από το ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

otavoice

ΠΣτΕ: Με επιτυχία η παράσταση της Κατερίνας Βρανά, «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια»

otavoice

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φ. Ζαΐμη επισκέφθηκε ο Διοικητής ΚΕΤΧ Γ. Αλεξίου

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Χάρης Δούκας: «Μόλις 0,42 ευρώ ανά τουρίστα», στην Αθήνα

otavoice