OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Στην τελική ευθεία για παράδοση το ανακαινισμένο δημοτικό κατάστημα Αγ. Παύλου

Μια… ανάσα από την παράδοση ενός πλήρους ανακατασκευασμένου και ενεργειακά αναβαθμισμένου κτιρίου, όπου θα στεγάζονται το δημοτικό ιατρείο, άλλες κοινωνικοπρονοιακές κοινωνικές Υπηρεσίες και το ΚΕΠ, θα έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι και οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Παύλου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για το δημοτικό κατάστημα (πρώην δημαρχείο), το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα είχε μετατραπεί σε… γιαπί, προκειμένου να αναβαθμιστεί για να φιλοξενήσει υπό τις καλύτερες συνθήκες ευαίσθητες κοινωνικές Υπηρεσίες και να εξυπηρετεί τους πολίτες και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 368.715 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε κατά 227.793 € από το «Πράσινο Ταμείο», και κατά 140.522€ από το δημοτικό ταμείο, περιελάμβανε γενικές παρεμβάσεις στο σύνολο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ένα νέο πλέον δημοτικό τριώροφο κτίριο. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του δήμου στη φάση της εξέλιξης των εργασιών πέτυχε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο» ως περιβαλλοντικά και ενεργειακά άριστο κτίριο.

«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις σε επίπεδο υποδομών για τη φιλοξενία και τη λειτουργία ευαίσθητων Υπηρεσιών, όπως είναι το δημοτικό ιατρείο, άλλες κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες και το ΚΕΠ. Με τον τρόπο αυτόν συνεχίζουμε με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές μας να υπηρετούμε την κοινωνία πολλαπλασιάζοντας όχι μόνο τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά αναβαθμίζοντας διαρκώς την ποιότητα των παρεχόμενων αυτών υπηρεσιών, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον γιατί πρόκειται για ένα ενεργειακά πράσινο κτίριο», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι το κτίριο και επιθεώρησε τις εργασίες που έχουν συντελεστεί, πριν την οριστική παράδοση του έργου. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας να προβούν άμεσα στην αντιμετώπιση και των τελευταίων λεπτομερειών που επισήμανε ώστε το κτίριο να παραδοθεί σύντομα σε χρήση. 

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, και αντιδήμαρχος Αγ. Παύλου, Στέλιος Γκατζές, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός, οι οποίοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο για την υλοποίηση του πολυεπίπεδου σχεδιασμού.

Εργασίες και χρήση

Οι εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου κάλυψαν το σύνολο των χώρων του κτιρίου, που αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους. Συγκεκριμένα έγινε: εξωτερική θερμομόνωση από ειδικά υλικά, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέου τύπου ενεργειακά, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας VRV υψηλής απόδοσης για θέρμανση και ψύξη, αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED τελευταίας τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας, ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας (πυρόσβεση, συναγερμοί, θυροτηλεοράσεις, κ.ά.) και αντικατάσταση όλων των δαπέδων.

Ήδη πραγματοποιήθηκε ο εξοπλισμός των γραφείων, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και ο εξοπλισμός του δημοτικού ιατρείου με ιατροδιαγνωστικά μηχανήματα.

Το δημοτικό ιατρείο θα λειτουργήσει στον τρίτο όροφο και σε τρία γραφεία που θα στελεχωθούν με ιατρούς δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων. Στο δεύτερο όροφο θα λειτουργήσει ο χώρος φυσιοθεραπείας, όπου θα φιλοξενείται επίσης Κοινωνική Υπηρεσία με γραφείο οικογενειακού ιατρού και κοινωνικής λειτουργού. Τέλος, στον πρώτο όροφο θα στεγάζεται το ΚΕΠ, το γραφείο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και το γραφείο ψυχολογικής στήριξης.  

  

 

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice