OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κοζάνης: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή

Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή, ιστορική έδρα του Δήμου. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 287.800 ευρώ και περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια Μουσειακού Εξοπλισμού.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός χώρου για την προβολή της βιοποικιλότητας, των ιχθυοπαραγωγικών διαδικασιών και των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου, που αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά και φυσικά χαρακτηριστικά. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την προβολή της περιβαλλοντικής ταυτότητας της λίμνης και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών που με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό, πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και συνεπώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice