OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Ψήφισμα για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου σε ανακοίνωση του για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αναφέρει:

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αφιερώνεται κάθε χρόνο στις γυναίκες, που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται οποιασδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική κ.λ.π) σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 1991 καθιερώθηκε για πρώτη φόρα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η 25η Νοεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών με σκοπό και στόχο την παγκόσμια και πανανθρώπινη ανάδειξη του σημαντικότατου αυτού ζητήματος, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Η κακοποίηση των γυναικών, η πιο διαδεδομένη «αθέατη» βία παγκοσμίως, συνιστά την πιο ακραία έκφραση των σχέσεων εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφορά στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, της γυναικοκτονίας, του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης και του trafficking.

Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών παραμένουν μια θλιβερή πραγματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί το 1/3 των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αντιμετωπίσουν σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική (ενδοοικογενειακή) βία και 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα ή απόπειρας βιασμού, ενώ περίπου το 40% με 50% των εργαζομένων γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας τους.

Η Γενική Γραμματεία οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας των φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), μέσω του Δικτύου Δομών της σε όλη τη χώρα, προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στις γυναίκες θύματα βίας μέσα από Συμβουλευτικά  κέντρα στους Ξενώνες Φιλοξενίας αλλά και την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ανομολόγητο έγκλημα, για το λόγο αυτό, οφείλουμε ως Δήμος, με δράσεις, ενημέρωση, καμπάνιες να ενθαρρύνουμε τα θύματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά στις αρμόδιες αρχές.

Ελπίζοντας σε μια κοινωνία που δεν κάνει διακρίσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: «Πράσινες Αποστολές – Green Missions»: Ανακυκλώνουμε σωστά και κερδίζουμε δώρα!

Κάλεσμα Αλληλεγγύης και Προσφοράς των Κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου

Τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα έργα ανάπλασης της παραλίας ζήτησε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice