OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: “Πολιτική απάτη ή επικίνδυνη άγνοια της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου μας;”

Μετά την δικαίωση των θέσεων της Δημοτικής μας Αρχής για το σχέδιο της  ανάπλασης του φαληρικού όρμου, που επιβεβαιώθηκε με το πρόσφατο κοινό ομόφωνο ψήφισμα των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας, πιστεύαμε ότι η μείζονα μειοψηφία  του Δήμου μας θα αναδιπλωνόταν  και θα σταματούσε να εξαπατά  και να παραπλανά τους δημότες μας.

Θεωρούσαμε ως αυτονόητο ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μετά και την ανακοίνωση μας στις 20 Οκτωβρίου θα επιδίωκε τουλάχιστον να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα του κολυμβητηρίου και όχι να  συνεχίζει  να αποπροσανατολίζει  τους πολίτες, διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα, συγκεντρώνοντας υπογραφές για κατασκευή  κολυμβητηρίου στη παραλία, όταν ήδη οι μελέτες του έργου προβλέπουν τη κατασκευή δύο κολυμβητικών δεξαμενών (κολυμβητήρια) η μία εκ των οποίων θερμαινόμενη.

Σημειώνουμε ότι στη ζώνη 1 που είναι η επέκταση του Μοσχάτου προς την παραλία προβλέπονται δύο κολυμβητικές δεξαμενές (η μία μάλιστα θα είναι θερμαινόμενη) με θαλασσινό νερό πλήρως φιλτραρισμένο που θα παρέχεται για κολύμβηση στους δημότες αλλά και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με μπαλόνια για κολυμβητικούς αγώνες.

Αν δεν γνώριζαν τα παραπάνω  τότε πως είχαν εγκρίνει με τη ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο τις μελέτες του έργου;

  • Αν το γνωρίζουν γιατί παραπλανούν τους πολίτες  αποκρύπτοντας την αλήθεια;
  • Αν πλέον των δύο κολυμβητικών δεξαμενών (ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ) προτείνουν ένα ακόμα κολυμβητήριο στη παραλία  γιατί ψήφισαν τη πρόταση μας στη κοινή συνεδρίαση των δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας στις 6 Νοεμβρίου 2020 για  τη συνέχιση των έργων όπως αυτά έχουν σχεδιαστεί και εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια;
  • Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και διγλωσσία  τότε τι είναι;

Κατανοούμε τη σύγχυση που βρίσκεται η μείζονα μειοψηφία μετά και τις τελευταίες επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής υπέρ της πόλης με τις γενναίες χρηματοδοτήσεις που πετύχαμε για έργα στον Δήμο μας.

Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα  στη μείζονα μειοψηφία  να παραπλανά  τους πολίτες για ένα θέμα που ήδη προβλέπεται στην ανάπλαση του φαληρικού όρμου. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε η μείζονα μειοψηφία  γνώριζε και εξαπατά  συνειδητά  τους συμπολίτες μας, είτε αγνοούσε για τις χρήσεις που προβλέπονται στο Π.Δ. (κατασκευή δύο κολυμβητικών δεξαμενών), οπότε καθίσταται πολιτικά επικίνδυνη για την άγνοιά της σε τόσο σοβαρά θέματα.

Η μείζονα μειοψηφία  πέρα από την ψυχραιμία της έχει χάσει και όση αξιοπιστία της είχε απομείνει. Για αυτό την καλούμε όσο είναι καιρός να σοβαρευθεί ώστε να μπορέσει να γίνει αξιόπιστος συνομιλητής της Δημοτικής Αρχής  που τόσο επιθυμεί όπως διατείνεται. Οι πολίτες βέβαια γνωρίζουν ότι τα θέματα που τους αφορούν τα χειρίζεται υπεύθυνα και αποτελεσματικά η δημοτική Αρχή του Ανδρέα Ευθυμίου τον οποίο  εμπιστεύονται! Γνωρίζουν επίσης τις μεγάλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος για την προώθηση του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη και τους πολίτες.

Στους χιλιάδες συμπολίτες μας, και όχι μόνο σε αυτούς που άκουσαν καλοπροαίρετα τις “δήθεν νέες προτάσεις” και  τα ψευτοεπιχειρήματα της μειοψηφίας για κολυμβητήριο στην παραλία και τους οποίους σεβόμαστε, λέμε ότι αγωνιζόμαστε να ολοκληρωθεί το έργο της παραλίας στο οποίο προβλέπονται και δύο κολυμβητικές  δεξαμενές (κολυμβητήρια) και μάλιστα  εντός των ορίων του έργου στο Μοσχάτο. Άλλωστε η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών αποτελεί μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής .

Αγωνιζόμαστε και εργαζόμαστε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο που αποτελεί στόχο δεκαετιών και δεν θα ανεχθούμε παιχνιδάκια πολιτικής επιβίωσης  οποιουδήποτε θέλει να παίξει με τη τύχη και το μέλλον της πόλης μας.

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Σχετικά Άρθρα

Τα θυρανοίξια του Μεταβυζαντινού ΙΝ Αγίου Αθανασίου Αφιδνών του Δ. Ωρωπού

otavoice

Για την έλλειψη υποδομών στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ενημέρωσε την ΠτΔ ο δήμαρχος, Λ. Αλεξανδρίδης

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χ. Μπονάνου με τον πρόεδρο της ΑΕΤ Νίκης

otavoice

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥΠΕΣ

otavoice

Εορτάστηκε στον Πολύγυρο, η επέτειος Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

otavoice