Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Οδηγίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η εξέλιξη της πανδημίας και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας έφερε ως αποτέλεσμα μία δεύτερη καραντίνα.

Όπως στο πρώτο lockdown, έτσι και τώρα, οι υπάλληλοι του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και κυρίως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα βρίσκονται ανελιπώς στην πρώτη γραμμή. Σε καθημερινή βάση θα δίνουν τη δική τους μάχη, υπό συνθήκες αντίξοες, μεριμνώντας για την προάσπιση της υγείας μας.

Ας σεβαστούμε και ας υποβοηθήσουμε το σημαντικό έργο τους τηρώντας για όλο το διάστημα της καραντίνας τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Φροντίζουμε να βγάζουμε τα απορρίμματά μας το βράδυ σε καλά δεμένες σακούλες.
  • Τοποθετούμε τις σακούλες μόνο εντός των κάδων απορριμμάτων και κλείνουμε το καπάκι του κάδου. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
  • Δεν πετάμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα ή απόβλητα κατασκευών στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο αν έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους.
  • Συνεχίζουμε κανονικά την ανακύκλωση.
  • Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό! Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ ΜΟΝΟ! Ούτε στους δρόμους, ούτε στις αποχετεύσεις, ούτε στους μπλε κάδους.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ευθύνη όλων μας! Μόνο με ενότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και να αναχαιτίσουμε την πορεία του Covid-19. Όλοι μαζί για ένα Δήμο καθαρό και ασφαλή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωτερικού βαψίματος του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ελάτειας

Πρώτος θάνατος από κορoνοϊό στο νομό Φθιώτιδας – Τι δήλωσε η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Συστάθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Αμφικτυονίες Α.Ε» – 5 Δήμοι της Φθιώτιδας βαδίζουν μαζί
Σχολιάστε