OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αποζημίωση για τους παραγωγούς πεπονιών ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς πεπονιών ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει στην επιστολή του προς τον κ. Υπουργό, ότι οι συνέπειες της πανδημίας του COVID -19 είναι πλέον ορατές και στον πρωτογενή τομέα. Ένας από τους κλάδους που επλήγησαν είναι και αυτός των παραγωγών πεπονιών. Η μειωμένη ζήτηση του προϊόντος, η μείωση των εξαγωγών, ο περιορισμός των θέσεων των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, αλλά και οι άκαιρες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες καλλιεργητές πεπονιών, οι οποίοι βλέπουν δυσοίωνο το μέλλον τους και το μέλλον της καλλιέργειας. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αν συνυπολογιστούν και οι καταστροφές σε καλλιεργητική γη από το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ.

Με βάση αυτά ο δεδομένα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντάς του ότι τίθεται θέμα βιωσιμότητας της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αλλά και ολόκληρης της οικονομίας της Π.Ε Καρδίτσας, η οποία βασίζεται στα αγροτικά εισοδήματα.

Τέλος ο κ. Νούσιος αναφέρθηκε στην επιστολή του και στα σχέδια του συγκεκριμένου υπουργείου για την επέκταση των έκτακτων ενισχύσεων με αποζημιώσεις και αναδιάρθρωση και την αύξηση του ορίου κρατικών ενισχύσεων για τους αγρότες. Θέματα τα οποία είχαν συζητηθεί και στην πρόσφατο συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας, με σκοπό τη στήριξη του αγροτικού τομέα, εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

60,5 εκ. ευρώ στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας από τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ολοκληρώνεται το έργο βελτίωσης του τμήματος της Ε.Ο Ι.Μ.Σπηλιάς – Ανατολικής Αργιθέας

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice