OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κατερίνης: Δενδροφυτεύσεις και συστηματική φροντίδα του Πρασίνου

Εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη.

Έμφαση με βάση και τις εντολές του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου δόθηκε σε δενδροφυτεύσεις, στην επαρκή κάλυψη τόσο των αναγκών της καθαριότητας του πρασίνου, όσο στον καλλωπισμό – εξωραϊσμό κ.χ., πλατειών κ.ο.κ. σε κάθε σημείο του Δήμου.

Μεταξύ των άλλωντα συνεργεία εργάστηκαν ως εξής :

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου,με την συνδρομή τρακτέρ εργάστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τύπου Τ9, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και με μεσινέζαστην παράπλευρη οδό προς τις ράγες. Επίσης, στην υπογειοποίηση από το ύψος του κυκλικού κόμβου της Αγίας Αικατερίνης, στα Καταφυγιώτικα(πεζόδρομος &οδόςΤσικοπούλου), ενώ τσάπισμα έγινε στον Πέλεκα στο ύψος του Αγίου Νήφωνα, καθαρισμός στο παρκάκι επί της οδού Αθανασίου Αστερίου και καθαρισμός με τρακτέρ στην Τ.Κ. Κούκου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην Τ.Κ. Π.Κεραμιδίου, κλαδεύσεις στην οδό  Νικολάου Διαμαντή και καθαρισμός δένδρων και κλαδεύσεις, στην οδό Αναπαύσεως  στην Κατερίνη.

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου,οι εργασίες συνεχίστηκαν στον χώρο του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τύπου Τ9, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό (μεσινέζα και κλαδέματα), στον κυκλικό κόμβο της οδού Αυγουστίνου, στον περιβάλλοντα χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης(οδός Μίνωος, Σαπφούς (τρακτέρ), στην περιοχή του περιβάλλοντος χώρου στον Άγιο Νήφωνα, στις οδούς Σουρή, Θεσσαλίας (κλαδεύσεις),στην παιδική χαρά που βρίσκεται στη θέση «Κορδέλες» του οικισμού της Ανδρομάχης. Τέλος, με την συνδρομή τρακτέρ, στη Δ.Κ. Λόφου και στην Τ.Κ. Κούκου, αντίστοιχα.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου,παρουσία του Αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη,  έγινε φύτευση νέων καλλωπιστικών δέντρων (μουριές) στην πλατεία Ηρώων, από την πλευρά της πιάτσας ΤΑΧΙ.

Επίσης, συνεργεία καθάρισαν χόρτα στην οδό Αυγουστίνου, στις παιδικές χαρές των οδών Ισμήνης και Ιουλιανού αντίστοιχα, καθώς καιστην οδό Αποστόλου Παύλου. Επιπλέον,τσάπισμα έγινε στις οδούς Σανταρόζα και Ζαφειράκη και κλάδεμα στις οδούς Αντιγόνου και Θεσσαλίας αντίστοιχα. Τα τρακτέρ εργάστηκαν στην επέκταση των Ευαγγελικών προς Παναγία Σουμελά καθώς και στην υπογειοποίηση, ενώ συνεργείο ολοκλήρωσε το έργο του στην Τ.Κ. Κούκου.

Την Πέμπτη  08 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού χόρτων από τρακτέρ στην οδό Ρήγα Φεραίου και στα Γερμανικά, καθαρισμός στη Β΄ Πάροδο Νικολάου Πλαστήρα,στην συμβολή των οδών Παυσανία με Ατήρων, στον κυκλικό κόμβο επί της Τ.Τερζοπούλου, στο Κέντρο Τεχνών 9 Μούσες (πρώην αρχοντικό – οικία Τσαλόπουλου), στα δέντρα και τους θάμνους στην πλατεία Μακεδονίας. Επίσης,κατά μήκος της οδού 25ης Μαρτίου έγινε τσάπισμα δέντρων, καθαρισμός στο κεντρικό πάρκο της Κατερίνης, στην οδό Γοργοποτάμου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και κλαδεύσεις  στις οδούς Θεσσαλίας και Οινόης.

Την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου, τα συνεργεία καθάρισαν στην είσοδο της πόλης, στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών της οδού Θεσσαλονίκης, στην οδό Ατήρων, στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Τεχνών 9 Μούσες (πρώην αρχοντικό – οικία Τσαλόπουλου), στην πλατεία Μακεδονίας και στο πάρκινγκ της πλατείας Μακεδονίας, ενώ κλάδεμα με ειδικό γερανοφόροέγινε στην οδό Κίτρους και κλάδεμα στην οδό Οινόης. Τέλος, στη Δ.Κ. Καλλιθέας έγινε καθαρισμός με την συνδρομή  τρακτέρ.

Σχετικά Άρθρα

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή η εκδρομή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα ΚΑΠΗ της πόλης

otavoice

Ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές από το αναβαθμισμένο arta.gr (Βίντεο)

otavoice

Στα εγκαίνια του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στην Νέα Μάκρη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός

otavoice

Νέα έκδοση βιβλίου από τον Δήμαρχο Σαρωνικού

otavoice

Αναπτυξιακό έργο οι αντιπυρικές ζώνες στον Δήμο Ξάνθης με τη συμβολή της Sunlight Group

otavoice

Χρηματοδότηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων και κτηνιατρείου στον Δήμο Αμφιλοχίας

otavoice