Δήμος Αγιάς: Από τα μονοπάτια του Κισσάβου στα αρχοντικά της Αγιάς

Ο Δήμος Αγιάς και η 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους απευθύνουν πρόσκληση – πρόταση, σε όσους επιθυμούν να περπατήσουν το μονοπάτι Μεγαλοβρύσου – Αγιάς και να περιηγηθούν στα αρχοντικά της Αγιάς, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30πμ, με σημείο συνάντησης την πλατεία Μεγαλοβρύσου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου θα προσφέρει ζεστό ρόφημα για όλους.

Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν μια καθοδική πορεία στο καλντερίμι – μονοπάτι, με θέα το Δώτειο Πεδίο. Με την είσοδό τους στην πόλη της Αγιάς έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων και να θαυμάσουν το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Θεόδωρου, με καταγωγή από την Αγιά.

Στη συνέχεια η ξενάγηση θα περιλαμβάνει το αρχοντικό Πετράκη. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στο αρχοντικό Αλεξούλη, οικονομικό και κοινωνικό κέντρο της Αγιάς από τα τέλη του 18ου αιων. και όλο το 19ο αιων., από την προϊσταμένη της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα. Σδρόλια, όπου ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα προσφέρει μήλα και εδέσματα μήλου στους επισκέπτες. Σημειώνεται ότι το αρχοντικό Αλεξούλη θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από τις 10:00πμ ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για όσους εκ των επισκεπτών επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν τα εκθέματα – εκκλησιαστικά κειμήλια, που βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Αντωνίων Αγιάς και ώρες από 01:00μμ έως 02:00μμ.

Στη κεντρική πλατεία της Αγιάς θα υπάρχει η δυνατότητα για τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος σε παιχνίδια και δράσεις. Όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2494350100.
Τη συνοδεία της ομάδας στο μονοπάτι θα στηρίξουν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς, τα οποία γνωρίζουν την περιοχή καλύτερα από τον καθένα.
Σχολιάστε