OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Γρεβενών: Πεζοπορία και γιόγκα στο Καστράκι για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου στην τοποθεσία Καστράκι ένας απολαυστικός περίπατος στο καταπράσινο περιαστικό άλσος των Γρεβενών όπου κυριαρχούν τα πεύκα, τα έλατα και οι ακακίες. Στην όμορφη διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων συμμετείχαν αρκετές οικογένειες συνδημοτών μας οι οποίες χάρηκαν την εξόρμηση στη φύση μέσα από τα χωμάτινα μονοπάτια και τα ξύλινα γεφυράκια, μαζεύοντας παράλληλα πολύχρωμα αγριολούλουδα και πορφυρά μύρτιλα που βρήκαν στο διάβα τους.

Η εκδήλωση, που έγινε στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του Δήμου Γρεβενών, υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Γρεβενών που αριθμεί κοντά στα 50 μέλη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ.Δημήτρη Τραπέζα, τα μηνύματα για το μέλλον είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς η πεζοπορία και το τρέξιμο αποκτούν συνεχώς περισσότερους φίλους ενώ μας ενημέρωσε ότι μόλις σήμερα τρία άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να γραφτούν στους Δρομείς Υγείας.

Εν συνεχεία, το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε ένα θεραπευτικό μάθημα ευεξίας υπό την καθοδήγηση της δασκάλας γιόγκα κ.Δώρας Τζαλονίκου από το σχολείο “Tree Health”.H δράση αυτή έλαβε χώρα στον λόφο Θεοδωρίδη και πιο συγκεκριμένα σε ένα κατάφυτο σημείο που προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης των Γρεβενών. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια στιγμή εμφανίστηκαν στον καταγάλανο ουρανό δυο λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε) που με τις πτητικές τους ικανότητες εντυπωσίασαν τον κόσμο.

Η σημερινή 5η ημέρα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί το απόγευμα στις 17:30 με τη “Βόλτα Ενηλίκων” της Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών όπου μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν και ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει η μόνιμη παρέμβαση που αφορά τον χρωματισμό διαβάσεων έξω από τον Α΄Παιδικό Σταθμό και από το 4ο , 5ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο. Σημειώνεται ότι η αυριανή δράση θα γίνει με τη βοήθεια της Τροχαίας Γρεβενών και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ορεστιάδας: Ψήφισμα ΔΣ υπέρ των εργαζομένων συμβασιούχων στο ΚΥΤ Φυλακίου

otavoice

Η ΚΕΔΕ προχωρά σε αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων- Ψήφισμα για Γάζα

otavoice

«Μαθητικό Φεστιβάλ 2024» του Δήμου Αιγάλεω

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για τη συμμετοχή στην 88η Δ.Ε.Θ.

otavoice

Τάσος Μαυρίδης: Θα εργαστώ σκληρά στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου της Κεραμικής

otavoice