OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιπολία με τους πυροσβέστες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας

Δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη απέναντι σε σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές. Σε συνθήκες δύσκολες, με αυταπάρνηση, με μηχανήματα και ανθρώπους να ωθούνται πολλές φορές  πέρα από τα όρια. Κυρίως όμως έχουν την ευθύνη της πρόληψης και κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Ο λόγος για τους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας που περιπολούν όλο το 24ωρο στον ορεινό όγκο του Νομού.

Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος. ’’ Είχα την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να διαπιστώσω το αξιόμαχο και την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως είχαμε αποφασίσει και κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, εκτελούνται καθημερινές περιπολίες σε όλο το δασικό δίκτυο της περιοχής μας, με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών’’, τόνισε ο κ. Νούσιος.

Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Καρδίτσας πύραρχος κ. Γιώργος Νταουτάς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας αντιπύραρχος κ. Χρήστος Κοκκώνης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα περιπολιών, αλλά και τις δυνατότητες που διαθέτουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

‘’ Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ηγεσία των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού μας, καθώς με τον κατάλληλο προγραμματισμό και αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουν διατηρούν στο μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή ικανότητα, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι φέτος ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς δεν ξεπέρασε το βαθμό 2 για το νομό Καρδίτσας, οι περιπολίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου’’, επεσήμανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Με χαρακτηριστικό κωδικό κλήσης ‘’Ουρανός’’ ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε ενεργά στην περιπολία εμφανώς ικανοποιημένος από τον τρόπο διεξαγωγής της: ‘’Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο επαγγελματισμός τον οποίο επιδεικνύουν οι πυροσβέστες μας στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και η Π.Ε Καρδίτσας με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υλοποιώντας έναν αντιπυρικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει προκατασταλτικά έργα ( δρόμους, δεξαμενές νερού, αντιπυρικές ζώνες), αλλά και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και αυτοπροστασία από τις δασικές πυρκαγιές. Προστατεύουμε το δάσος , έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την οικονομική περιβαλλοντική και κοινωνική ζωή του τόπου μας’’ κατέληξε ο κ. Νούσιος.

Στην περιπολία συμμετείχε το πυροσβεστικό όχημα Κ 30 με πλήρωμα τους υπαρχιπυροσβέστες κ.κ. Λάμπρο Γραββάνη και Παύλο Ζέρβα.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice