OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έκτακτα μέτρα προστασίας του Δήμου Αγράφων λόγω κορονοϊού

Ο Δήμος Αγράφων σεβόμενος τις αποφάσεις, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας , προχωρά σε μια σειρά μέτρων με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των δημοτών, στον μέγιστο βαθμό, από την πανδημία του κορονοϊού.

Βιώνουμε συνθήκες που λίγο καιρό πριν θα μας φαίνονταν υπερβολικές, ίσως και απίστευτες.
Σε αυτές τις περιστάσεις, η καθεμία και ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξουμε την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά και να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των ειδικών, όπως εκφράζονται από τα όργανα της πολιτείας.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτείται απόλυτη ψυχραιμία, υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή ατομικά από τον καθένα μας, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να ασθενήσουμε οι ίδιοι ή οι οικείοι μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγράφων λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης:

-Η Δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες να μειώσουν στο ελάχιστο την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του Δήμου και σε περιπτώσεις ραντεβού να τηρούν απαρέγκλιτα τους ατομικούς κανόνες υγιεινής για την αποφυγή διασποράς της νόσου (αποφυγή κοντινής επαφής, αποφυγή κοινής χρήσης αντικειμένου, αποφυγή συνωστισμού με την προσέλευση των πολιτών να γίνεται από ένα άτομο κάθε φορά).

-Για όσα θέματα και υπηρεσίες δεν έχουν έκτακτο ή επείγοντα χαρακτήρα ο Δήμος Αγράφων προτρέπει τους πολίτες να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες.

-Η εξυπηρέτηση των πολιτών, από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, θα πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου και των ΚΕΠ είτε ηλεκτρονικά ([email protected]), είτε κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες ή με ραντεβού, ενώ θα τηρείται βιβλίο επισκεπτών στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία του πολίτη και το οποίο θα καταστραφεί με πρωτόκολλο καταστροφής με την λήξη της κρίσιμης περιόδου.

-Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να αναζητηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.agrafa.gr

-Αναστέλλεται η λειτουργία της Υπηρεσίας ΤΑΠ για τις συναλλαγές με το κοινό, λόγω της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση αδήλωτων τετραγωνικών, έως τις 30-06-2020.

-Αναστέλλεται για το κοινό έως το τέλος Μαρτίου η λειτουργία του Τμήματος Εσόδων του Δήμου Αγράφων που εξυπηρετεί το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών, καθώς αυτές θα προχωρήσουν κανονικά. Σε περίπτωση εξόφλησης Δημοτικών Τελών παρακαλούνται οι πολίτες να χρησιμοποιούν τις ιντερνετικές Τραπεζικές διαδικασίες , οι πολίτες που δεν γνωρίζουν κάποιο στοιχείο (π.χ. κωδικό πληρωμής) παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου εσόδων 2237351126 (Λάμπρου Απόστολος).

-Η υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και το «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων με το ισχύον καθεστώς.

-Οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας θα βρίσκονται σε εγρήγορση, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών καλούνται όλοι οι Δημότες να συμβάλλουν με όσο το δυνατόν λιγότερη εναπόθεση απορριμμάτων εντός των κάδων και ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ.

-Προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας σε όλους τους υπαλλήλους και τους δημότες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Δήμου.

– Απολύμανση των χώρων εργασίας σε κτήρια του Δήμου, καθώς και των οχημάτων μετακίνησης των υπαλλήλων.

-Οι συνεδριάσεις όλων των συλλογικών οργάνων (Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Διαβούλευσης) θα πραγματοποιούνται δια περιφοράς.

-Προγραμματισμός των αδειών των υπαλλήλων ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας.
Παράλληλα μπορούν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα να απευθύνονται στα στελέχη της Δημοτικής αρχής και στους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Δήμαρχος Αλέξανδρος Καρδαμπίκης: 6937430382

Αντιδήμαρχος Παπαθανάσης Γρηγόρης: 6976032142

Αντιδήμαρχος Σουλιώτη Χρυσούλα: 6974038780

Αντιδήμαρχος Μάκκας Ηλίας: 6931152441

Αντιδήμαρχος Ζαχαράκης Παναγιώτης: 6972607015

Αντιδήμαρχος Αθανασίου Γεώργιος: 6978088974

Τηλέφωνα Επικοινωνίας υπηρεσιών: 2237351300-312-315-320

Κέντρο Κοινότητας : 2237351127

Αγαπητοί συνδημότες, η ατομική ευθύνη αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι σημαντική και κανένα από τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν προσέχουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους και αν δεν τηρούν τα μέτρα που λαμβάνονται.

Με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ελπίδα μπορούμε όλοι μαζί ως κοινωνία να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Είμαστε εμείς αυτοί που καλούμαστε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση να κρατήσουμε την κοινωνία μας όρθια και ενωμένη.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice