OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: «Θα επενδύσουμε στο θεματικό τουρισμό με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και την προβολή τοπικών προϊόντων»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Α. Γκίκας και τα μέλη Σ. Μυλωνάς και Τ. Νικολακόπουλος. Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη  αγροδιατροφικής σύμπραξης και στην Περιφέρεια Αττικής όπως γίνεται σε άλλες Περιφέρειες της χώρας με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου από φορείς και επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας και του τουρισμού για την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας και οινοπαραγωγής, την αξιοποίηση των αμπελώνων Αττικής για την ενίσχυση του γαστριμαργικού τουρισμού αλλά και την προώθηση του βιωματικού τουρισμού με στόχο την προσέλκυση τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής των ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής όπως είναι τα εκλεκτά κρασιά της και πρόσθεσε:

«Θα επενδύσουμε στο θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο γαστριμαργικός, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα όπου θα παρουσιάζονται τα προϊόντα της Αττικής και θα προβάλλονται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Παράλληλα θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς για  την οργάνωση πολιτιστικών  και τουριστικών δράσεων  για την ανάδειξη της μοναδικής ιστορίας του αμπελώνα και του πολιτισμού της Αττικής.

Όλες μας οι προσπάθειες και συνέργειες θα έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να ξαναβάλουμε την Αττική σε τροχιά ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice