OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2021

Το όραμά του για ένα σύγχρονο Δήμο με δεκάδες έργα αποτύπωσε στην Ομιλία του ο Δήμαρχος Γ.Καλαφατέλης

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2021, ισοσκελισμένος στα 57.421.827,47 €, καθώς και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Για «εφαρμοστικό και ρεαλιστικό Προϋπολογισμό» έκανε λόγο στην αρχική του εισήγηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός, εξηγώντας ότι αφενός η Διοίκηση έβαλε κατά την προηγούμενη χρονιά τα θεμέλια για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου, επενδύοντας σε ψηφιακές εφαρμογές και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ, αφετέρου, όλα όσα προβλέπονται σήμερα (έργα, προμήθειες κλπ) είναι καλά μελετημένα και μπορούν να υλοποιηθούν στο σύνολό τους μέσα στο 2021.

Ακόμη ο κ.Τσουδερός κάλεσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να παρακολουθούν, να ελέγχουν αλλά και να βοηθούν τη Διοίκηση κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που προέχει είναι να πάμε το Δήμο μπροστά και να μην ανακυκλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις».

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για τη σύνταξή του, αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, υπογράμμισε ότι ήρθε έγκαιρα προς συζήτηση και ψήφιση, μετά τη θετική εισήγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Ο κ.Καλαφατέλης έκανε ένα απολογισμό της συνολικής κατάστασης του Δήμου, αναφερόμενος στην πανδημία και τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος, ενώ δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τα θετικά οικονομικά στοιχεία του Προϋπολογισμού (μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 1.000.000 € περίπου, αύξηση εσόδων κατά 300.000 €, αύξηση χρηματικού υπολοίπου κατά 1.500.000 €).  Ακόμη έκανε ειδική μνεία στο προσωπικό του Δήμου Διονύσου, το οποίο ευχαρίστησε γιατί βάζει πλάτη στα δύσκολα, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, και παρέθεσε τα δεκάδες έργα, χρηματοδοτούμενα ή με ίδιους πόρους, που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ή σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Τέλος ο κ.Καλαφατέλης αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων προσανατολίζεται στην αγορά οικοπέδου στον Άγιο Στέφανο για την κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου, οικοπέδων σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες για την κατασκευή αθλητικών χώρων καθώς και στην αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε Πολυχώρο Εκδηλώσεων.

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Διονύσου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σημαία του Δήμου Διονύσου θα υψωθεί στη δυσκολότερη κορυφή του κόσμου!

Δήμος Διονύσου: To Γυμνάσιο Άνοιξης συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων

Καλαφατέλης: «Εκσυγχρονίζουμε και ανανεώνουμε το γερασμένο και κοστοβόρο στόλο του Δήμου Διονύσου»

Σχετικά Άρθρα

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές τιμές σε 12 δήμους

otavoice

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice