OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βραβεύτηκε η νέα γενιά Αθλητικής Ρομποτικής από τη δήμαρχο Σερρών

Ειναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον κ.Τσελέπη από το 2018.Το Αυτοκινητοδρομιο Σερρων διακρίνοντας την σοβαρότητα με την οποία γινόταν η εκπαίδευση των μαθητων παραχωρησε μια αιθουσα στην <<ΡΟΜΠΟΤΚΗ>> και τα αποτελέσματα φάνηκαν από την πρώτη χρονιά. Παγκόσμιες διακρίσεις που εκαναν την πόλη γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε ξαναγράψει για το έργο του κ.Τσελέπη και λόγω της γνωριμίας μας από το 2018 δεν θέλω να φανεί οτι τον υμνώ αφού το έργο του το αναδεικνύουν καλύτερα οι διακρίσεις και οι παγκόσμιες επιτυχίες μέχρι και σήμερα.

Η 4η γενιά βραβεύτηκε σήμερα από την δήμαρχο Σερρών κ.Βαρβάρα Μητλιάγκα για τις παγκόσμιες διακρίσεις της ενώ βρισκόμαστε ήδη στην έβδομη γενιά που πατάει στα βήματα των προγενέστερων

Από το 2019 ξεκίνησε να λειτουργεί ο οργανισμός ΙΝ.ΤΕ.SO. και με την βοήθεια της εκλιπόντος κ.Καιτης Εμμανουηλίδου (Unesco) κάθε μέρα μεγάλωσε. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Α.Ρ.Τ./H.R.S.F., Εμμανουήλ Τσελέπης, διεκδίκησε με επιτυχία την διεξαγωγή της 25ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομπότ στην Ελλάδα. Η χώρα μας φιλοξένησε μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 τις αθλητικές αποστολές Ρομποτικής και Τεχνολογίας 36 κρατών με αθλητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών με καταγεγραμμένους περισσότερους από 12.500 χιλιάδες επισκέπτες.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κυρίου Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρωθυπουργό εκπροσωπησε ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ επίσημα αποκτά υπόσταση στην Ελλάδα με πολύτιμο αρωγό τον Ερασιτέχνη Πανσερραικό , αφού η ΛΑΜΣ έπρεπε να αλλάξει το καταστατικό της και ο έφορος των Robot Sports κ.Μανώλης Τσελέπης κατάφερε την ίδρυση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ.Για πρωτη φορά στην χώρα μας εγκαθιδρύεται αθλητική ομοσπονδία με έδρα στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Η κ. Μητλιάγκα έκανε εμφανή την ικανοποίηση της και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της εκτός των άλλων μας είπε ότι θα είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση F1 student στον χώρο του Αυτοκινητοδρομίου που θα φέρει 40 ομάδες απ΄όλο τον κόσμο δηλαδη περίπου 1.700-2.000 φοιτητές που θα διαγωνιστούν.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την ΘΕΡΜΗ και τον κ.Γερασίμου που στέκονται οικονομικά στην Ρομποτική.

Ο κ. Τζελέπης ανέφερε στο otavoice.gr πως στόχος μας αφού καταφέραμε να καθιερώσουμε να είναι η πόλη μας η γενέτειρα και η έδρα της Ρομποτικής και να φέρνουμε κορυφαίες παγκόσμιες εκδηλώσεις, είναι η Ομοσπονδία να εξαπλωθεί και να μπορέσει όλη η Ελλάδα να γευτεί αυτά τα οφέλη που έχουμε στις Σέρρες και η Αθλητική Ρομποτική να εξαπλωθεί με έδρα την πόλη μας.

Περδικιδης Βασίλειος

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice