OTA VOICE
Uncategorized Ντουντούκα

“Μηνύουν” τον Έλον Μάσκ για προσβολή στο πνεύμα των Πρεσπών

Οργισμένοι είναι στην Αθήνα οι κύκλοι που υπερασπίζονται το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ανάρτηση του μεγιστάνα Έλον Μάσκ, μέσω της οποίας συνδέει την Αρχαία Ελλάδα με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία.

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 

Η ευρηματική ανάρτηση του πολυεκατομμυριούχου που αποτυπώνει μια γενεολογική διαδρομή από τον παππού Σωκράτη , στον γιο Πλάτωνα, μετέπειτα στον εγγονό Αριστοτέλη και τέλος στο δισέγγονο Μέγα Αλέξανδρο είναι ένα μήνυμα ιστορικής αλήθειας που προφανώς στοχεύει να καταδείξει την παραχάραξη που επιτελείται για εξυπηρέτηση γεωπολιτικών στόχων.

 

Τόσο οι αρχιτέκτονες της συμφωνίας, όσο και οι σημερινοί στυλοβάτες της είναι σφόδρα ενοχλημένοι γιατί θεωρούν ότι ο Έλον Μάσκ, για κάποιο λόγο τους φωτογραφίζει και μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προκλητική δήλωση αναγνώρισης των Σκοπιανών, ως Μακεδόνων, από την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, όπου δεν υπήρξε η παραμικρή κίνηση αντίδρασης από την ελληνική κυβέρνηση, την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τους θεσμικούς φορείς της χώρας.

Έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εξετάζεται από νομικούς κύκλους η άσκηση ένδικων μέσων για προσβολή της Συμφωνίας των Πρεσπών,  για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας. Μάλιστα έχουν κινητοποιηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάζοντας στο παιχνίδι και την Ούρσουλα.

Τόσο το ΕΛΙΑΜΕΠ, όσο και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται σε κοινή γραμμή με το περιβάλλον Μαξίμου  και έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να κηρυχθεί ο Έλον Μάσκ , persona non grata.

Μπορεί το ρεπορτάζ να φαίνεται σαν σενάριο ενός μυθιστορήματος, σαν μια φάρσα. Δεν απέχει όμως καθόλου από την αλήθεια και κατ ουσίαν αποτυπώνει μια πραγματικότητα.  Ένα ελληνικό πολιτικό σύστημα που έχει απεμπολήσει την Μακεδονία και κάποιοι τρίτοι σαν τον Έλον Μάσκ μας το υπενθυμίζουν, ανεξάρτητα κάτω από ποια σκοπιμότητα ή μη το πράττουν.

Την έκανε ο μεγιστάνας επηρεασμένος από το ταξίδι του στην Ελλάδα; Καμμιά σημασία δεν έχει. Η δυσφήμηση για τον ελληνισμό που απεμπολεί την ιστορία του είναι τεράστια.

Είναι τραγικό να μην έχει ακουστεί κιχ μετά από όσα ανιστόρητα, εθνικά προσβλητικά αράδιασε η ανεκδιήγητη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με ακροατήριο το σκοπιανό κοινοβούλιο. Η σιωπή είναι ενοχή και υποταγή. Είναι πωλητήριο Ιστορίας.

Που είναι οι μακεδονομάχοι των συλλαλητηρίων; Που είναι όλοι αυτοί που έβγαζαν πύρινους λόγους; Που είναι το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο που κούναγε σημαίες και έκραζε ως προδοσία την συμφωνία; Δίνουν αγώνα να εισέλθουν οι σφετεριστές ως Μακεδόνες, που ομιλούν την μακεδονική γλώσσα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά Άρθρα

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΣΠΑΠ με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα

otavoice

ΥΠΕΣ: Αλλαγή σκυτάλης από την Ν. Κεραμέως στον Θ. Λιβάνιο

otavoice

Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία 25-27 Ιουνίου 2024

otavoice

Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Πολύς ντόρος για το τίποτα!!!! – Μήνυμα ευρωκάλπης δεν ελήφθη- Η νέα σύνθεση

otavoice

Βέροια: Δυνατό μπουρίνι ξήλωσε 15 δέντρα – Στο σκοτάδι η μισή πόλη

otavoice