OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Βέτο Μητσοτάκη για τα Σκόπια, μετά από τηλεφώνημα Μπάιντεν- Εκλογές τον Ιούνιο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το θέμα ένταξης των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας και η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει πολιτική γραμμή και να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μελετάται ήδη ο τρόπος που θα μπορέσει να αμφισβητήσει την Συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα. 

Όλα έγιναν ξαφνικά προχθές το απόγευμα, όταν χτύπησε το κόκκινο τηλέφωνο του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου και στην απέναντι γραμμή ήταν ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.  “Θέλουμε να μπλοκάρουμε σε όλα τα επίπεδα τα Σκόπια”, ήταν η ατάκα του Αμερικανού προέδρου που άφησε άγαλμα τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Όπως μας μεταφέρει αξιόπιστη πηγή ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη πως αλλάζει ο γεωπολιτικός σχεδιασμός των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, μετά την επιμονή της Τουρκίας να προμηθευτεί τους S400 από τη Ρωσία και  χώρες οι οποίες ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της Άγκυρας -όπως τα Σκόπια και η Αλβανία- θα δεχτούν ισχυρά πλήγματα ως αντίποινα. Μάλιστα μελετάται τρόπος αποπομπής των Σκοπίων από την Ατλαντική Συμμαχία, αν δεν αλλάξει η ονομασία.

Έτσι το κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζεται με νέο αφήγημα να επιστρέψει στην περίοδο των συλλαλητηρίων που είχε ενδυθεί τη φορεσιά του Μακεδονομάχου και στο πίσω μέρος του μυαλού τους αναζωπυρώθηκε η προσφυγή στις κάλπες μιας και θεωρούν πως μια τέτοια πολιτική αλλαγή ευνοεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο κεντροδεξιό ακροατήριο, στο οποίο  έχασε σημαντικές δυνάμεις εξαιτίας της αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και την στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση Ζάεφ.  “Είναι η κατάλληλη ώρα να πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο” συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό τα στελέχη του Μαξίμου και να ξεπεράσουμε την σκόπελο της επιδημιολογικής κρίσης.

Μάλιστα για να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, καλλιεργείται το κλίμα για αναζήτηση νομικής οδού σε διεθνές επίπεδο για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με επιχείρημα ότι αυτή επιτεύχθηκε παράνομα και με επεφρασμένη την συντριπτική αντίδραση του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν ( ο οποίος συνηγορεί σε μια τέτοια ενέργεια) και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Στην πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να ζητηθεί έκτακτη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ για να τεθεί το ελληνικό βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρωταπριλιά: Πώς καθιερώθηκε – Γιατί λέμε ψέματα σήμερα

 

Σχετικά Άρθρα

Λαμία: Περίεργη πυρκαγιά στο εργοστάσιο που ευθύνεται για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών

otavoice

Μπέρμποκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο και δήλωση στήριξης

otavoice

Δυτική Όχθη: Επτά νεκροί σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

otavoice

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας

otavoice

Επιβεβαιώθηκε θεωρία του Αϊνστάιν σχετικά με τις μαύρες τρύπες

otavoice

Ανδρουλάκης από Τέμπη: Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη

otavoice