Με αποκλεισμένους τους Έλληνες ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου- «Φρούριο» το Σύνταγμα

200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και ο εορτασμός με πρόσχημα την επιδημιολογική κρίση μετατρέπεται σε υπόθεση μια μικρής ελίτ, με κλειδωμένους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στα σπίτια τους, ενώ πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα θα μετατρέψουν το κέντρο των Αθηνών σε απροσπέλαστη ζώνη. Σε μια χολιγουντιανή τηλεοπτική παράσταση μετατρέπεται ο εορτασμός των 200 ετών, δείγμα της νοοτροπίας που διαπνέει την ελιτίστικη ιδιοκτησιακή αντίληψη των διοργανωτών, όπου θα σερβιριστούν πρόσωπα και τουαλέτες, αντί για τους ήρωες που έγραψαν τις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας του Γένους.

Άλλωστε η επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου μιας εκπροσώπου της οικονομικής ολιγαρχίας, στην θέση της Προέδρου της Επιτροπής, ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι ο εορτασμός είναι μια υπόθεση των «υψηλών» θεωρείων μακριά από το ύφος και το ήθος των Επαναστατημένων Ελλήνων.

Φρούριο το Σύνταγμα για την μοναδική παρέλαση που διοργανώνεται στη χώρα. Πάνω  από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρευρεθούν επίσημοι από όλο τον κόσμο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και για την αυριανή εκδήλωση – ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να ισχύουν από νωρίς αύριο (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Εκτός από την ασφάλεια των επισήμων που μέχρι ενός σημείου είναι κατανοητή, η Αστυνομία έχει λάβει εντολές  να απομακρύνει πολίτες που θα θελήσουν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης. Μια κίνηση που δεν συνέβη με τις εκατοντάδες πορείες και συγκεντρώσεις για τον τρομοκράτη Κουφοντίνα,  αλλά και άλλου είδους συναθροίσεις αλλοδαπών, αλληλέγγυων και αριστεριστών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ όπου ολοκληρώθηκε παρουσία του Κωνσταντίνου Φλώρου, η δεύτερη δοκιμαστική παρέλαση στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, στην παρέλαση της Πέμπτης θα λάβουν μέρος:

-Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.

– Παιδιά με παραδοσιακές στολές.

– Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)

– Έφιππο τμήμα.

– Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.

– Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.

– Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).

– Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».

– Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

– Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

– Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων καθώς και ελλιμενισμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την επικράτεια.

 
Σχολιάστε