OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Διαδικτυακός αποκλεισμός Τραμπ, από Twitter-Facebook

Διαδικτυακός κλοιός γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μπλοκάρετε από τον έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μετά τον άλλο: η διεύθυνση του Twitter, του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας, έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του (@realDonaldTrump) χθες Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, την κατάληψή της έδρας του Κογκρέσου και το χάος στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας που διήρκεσε ώρες.

«Αφού εξετάσαμε διεξοδικά πρόσφατες αναρτήσεις στον λογαριασμό @realDonaldTrump και το πλαίσιό τους, ειδικά το πώς εκλήφθηκαν (…) αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό, εξαιτίας του κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας», ανέφερε η εταιρεία Twitter Inc σε ανακοίνωσή της.

Την Πέμπτη, το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία των λογαριασμών του απερχόμενου προέδρου στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.

Όμως είναι ο ιστότοπος όπου είχε 88 εκατομμύρια ακολούθους, το Twitter, η πλατφόρμα που προτιμούσε ο Τραμπ: μέσω αυτού έκανε πολιτικές ανακοινώσεις, εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον πολιτικών του αντιπάλων ή μέσων ενημέρωσης καθημερινά.

«Δεν θα μας φιμώσουν», εξεμάνη ο ενδιαφερόμενος μέσω του επίσημου λογαριασμού του (@POTUS, τα αρχικά της έκφρασης «πρόεδρος των ΗΠΑ»), απευθυνόμενος στους «75 εκατομμύρια πατριώτες» που τον ψήφισαν.

Άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον του ιστότοπου, που κατ’ αυτόν «απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης» συνωμοτώντας με τη «ριζοσπαστική αριστερά»· Yποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, στο εγγύς μέλλον, σε ένα νήμα αναρτήσεων που διαγράφτηκε πολύ γρήγορα από τους διαχειριστές του Twitter.

«Το να χρησιμοποιείται άλλος λογαριασμός για να παρακάμπτεται η αναστολή παραβαίνει τους κανόνες χρήσης» της υπηρεσίας, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία ξεκαθάρισε πως θα λάβει μέτρα για να «περιορίσει τη χρήση» επίσημων κυβερνητικών λογαριασμών (@POTUS, @WhiteHouse) από τον Τραμπ.

Το δίκτυο των «τιτιβισμάτων» είχε ήδη κλιμακώσει τα μέτρα που λάμβανε από την Τετάρτη, διαγράφοντας μηνύματα του αρχηγού του κράτους, αντί να τοποθετεί προειδοποιητικές σημάνσεις, όπως έκανε μέχρι πολύ πρόσφατα.

Βέβαια Twitter και Facebook δεν έχουν επιδείξει την ίδια ευαισθησία σε εγκληματίες όπως ο Ερντογάν -που απειλεί με εισβολή την Ευρώπη και χρησιμοποιεί επαγγελματίες μισθοφόρους- ο Αζέρος Αλίγιεφ εγκληματίας πολέμου στο Αρτσαχ, εμπρηστικοί λογαριασμοί του κινήματος Black lives Matters και στελέχη MKO που διακινούν λαθραία ψυχές καθώς και λογαριασμοί από ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice