OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ντροπή σας! Χθες λιποθύμησε η 9χρονη κόρη της από την πείνα, σήμερα της έκοψαν το ρεύμα

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής αναλγησίας και σκληρότητας απέναντι στους αδύναμους και κατατρεγμένους.

Την ώρα που μοιράζονται αφειδώς εκατομμύρια και διατυμπανίζεται το ανθρωπιστικό έργο της κυβέρνησης μια άνεργη μάνα στη Ρόδο βιώνει τον απόλυτο Γολγοθά εξαιτίας της φτωχοποίησης που έχει υποστεί μετά και από την επιδείνωση της κατάστασης λόγω του κορονοϊού και την απώλεια των λιγοστών εισοδημάτων της.

Μάνα με δυο δίδυμες εννιάχρονες κόρες, μονογονεική οικογένεια, που δούλευε μεροκάματο σε τουριστικές μονάδες, ως ξενοδοχοϋπάλληλος,  έχει βρεθεί επί μήνες χωρίς δουλειά και κυριολεκτικά αδυνατούσε να προσφέρει τα βασικά στα παιδιά της, ένα πιάτο φαγητό.

Χθες η κόρη της κατέρρευσε μέσα σε ένα φούρνο της Ρόδου από την πείνα και ενώ θα περίμενε κάποιος να έχει κινητοποιηθεί το κρατικό σύστημα πρόνοιας, μετά και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα σήμερα η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα στο φτωχικό τους, λόγω οφειλών.

Η μάνα δεν είχε να αγοράσει ούτε ένα κουλούρι στα αγγελούδια της και η ΔΕΗ απαιτεί να την πληρώσει μια μακροχρόνια άνεργη δημιούργημα της επιδημιολογική κρίσης.

Όπως η ίδια αναφέρει λαμβάνει ένα επίδομα 170 ευρω το δίμηνο και καλείται με αυτά να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα οι παράνομοι μετανάστες λαμβάνουν επιδόματα των 500 ευρώ το μήνα. Που είναι το κοινωνικό κράτος; Πόσα τέτοια δράματα υπάρχουν που δεν τα γνωρίζουμε; Πόσες οικογένειες βιώνουν τον απόλυτο εξευτελισμό; Πόσα ελληνόπουλα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας;

Τα λόγια της μητέρας είναι γροθιά στο στομάχι μιας ψευδεπίγραφης και ανάλγητης κοινωνίας που αδυνατεί να θεσπίσει μια πραγματική κοινωνική πολιτική και κατά καιρούς με επικοινωνιακά μπαλώματα εμφανίζεται ως αρωγός και συμπαραστάτης.

Ακούστε τη συνέντευξη της μητέρας στο star.

 

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

otavoice

Πανελλαδικές 2024 – ΕΠΑΛ: Δείτε τις εκφωνήσεις στα Μαθήματα Ειδικότητας

otavoice

Ν. Αφρική: Εκλογική νοθεία καταγγέλλει το κόμμα του Τζέικομπ Ζούμα

otavoice

Νέα σφαγή στη Γάζα: Βομβαρδισμός τα ξημερώματα σκοτώνει πέντε Παλαιστίνιους, πολλοί τραυματίες

otavoice

Ξεκινά θερμή εβδομάδα – Πού και πότε θα δείξει το θερμόμετρο 40 βαθμούς Κελσίου

otavoice

Στον ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

otavoice