OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη νέα δομή

Έκθετη η δημοτική αρχή για το τρυκ που επινόησε, παραβλέποντας το έγγραφο που καθορίζει τη θέση Πλάτη ως χώρο για τη νέα δομή. Απίστευτη μεθόδευση!!!

Παράνομη κινδυνεύει να θεωρηθεί σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, με την  οποία δόθηκε πράσινο φως στην δημιουργία νέας δομής μεταναστών στο νησί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην απόφαση που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, μιας ψήφου, δεν επετράπη η συμμετοχή στην ψηφοφορία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων όπως ορίζει η νομοθεσία, με την αιτιολογία ότι δεν έχει προσδιοριστεί γεωγραφικά το σημείο που θα εγκατασταθεί η δομή. Αυτό όμως είναι ψευδές μιας και με έγγραφο του (που δημοσιεύουμε) το Υπουργείο Μεταναστευτική Πολιτικής στις 28/01/2021, καθορίζει επακριβώς τη θέση Πλάτη της Δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θέρμης του Δήμου Μυτιλήνης.

Άρα το κείμενο που κατετέθη προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο είναι παραπλανητικό και σκόπιμα παρέλειψε το επίσημο κρατικό έγγραφο, μόνο και μόνο για να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι Προέδροι των Τοπικών Συμβουλίων. Αυτό έγινε σκόπιμα( με δόλο;;;) για να υπάρξει η οριακή πλειοψηφία των 16 συμβούλων, έναντι των 15 που μειοψήφησαν.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όφειλε να γνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου ( ουδείς πιστεύει πως δεν το γνώριζε) και να προστατέψει το κύρος του θεσμικού οργάνου. Οι πάντες γνωρίζουν που θα γίνει η νέα δομή ακόμη και οι διακινητές από τα βάθη της ανατολής, πλην της δημοτικής αρχής, προφανώς γιατί βόλευε ώστε να ληφθεί μια απόφαση που απορρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία του Λεσβιακού λαού.

Να σημειωθεί πως στην χθεσινή ψηφοφορία υπήρξε σοβαρό ρήγμα στην παράταξη του δημάρχου μιας και 4 μέλη ( δημοτικοί σύμβουλοι) οι Συμεών Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Κουνέλης, Εριφύλλη Γιαννάκα- Βασιλούδη και Παναγιώτης Βάλεσης,  αντέδρασαν καταψηφίζοντας την πρόταση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει αμφισβήτηση της νομιμότητας της απόφασης και πολύ πιθανό να καταπέσει.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice