OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Υπέκυψε στο Μηταράκη ο Δήμος Μυτιλήνης είπε οριακό ΝΑΙ στη νέα δομή- Ρήγμα στην δημοτική αρχή

Το έγκλημα εκτελέσθηκε- Οριακή πλειοψηφία με  16 ΝΑΙ στη νέα δομή , 15 ΟΧΙ, 1 άρνηση ψήφου

Με οριακή πλειοψηφία και σημαντικές απώλειες για την δημοτική αρχή ψηφίστηκε η γκετοποίηση της Λέσβου και η δημιουργία μιας νέας δομής, δημιουργώντας μια προσφυγική μεγαλούπολη στο νησί, με πλήρης υποδομές. Στο σχέδιο προβλέπονται εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, σίτισης(εστιατόρια), αναψυχής ( γήπεδα) μέχρι και δημιουργία χώρου λατρείας. Προβλέπονται εγκαταστάσεις και κέντρο διοίκησης για τις ΜΚΟ. Μια κανονική  μουσουλμανική μεγαλούπολη στη Λέσβο, την οποία η Τουρκία θα τροφοδοτεί με εποίκους.

H ταύτιση της Δημοτικής Αρχής του Στρατή Κύτελη με τις επιλογές της Κυβέρνησης, παρακάμπτοντας και καταστρατηγώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις οδήγησε στην επίσημη μετατροπή της Λέσβου σε νησί προσφύγων.  “Παράρτημα” του Υπουργού Μετανάστευσης, η Δημοτική Αρχή  Κύτελη που μέχρι πρότινος έκανε επαναστατική γυμναστική όχι μόνο ταυτίστηκε με τις θέσεις του κ. Μηταράκη αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω.

Έστησε μια απίστευτη μεθόδευση που καταγγέλλει πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και σημαντικός αριθμός συμβούλων της δημοτικής αρχής που διαφοροποιήθηκε.

Στην προσπάθεια της να πετύχει το πολυπόθητο “ΝΑΙ” από το Δημοτικό Συμβούλιο κατέβασε ένα γενικόλογο ψήφισμα που δεν υπήρχε γεωγραφική αναφορά στη θέση που θα γίνει η νέα δομή (ενώ είναι γνωστή), με αποτέλεσμα οι πάρεδροι των κοινοτήτων, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί νέα δομή, να μην μπορέσουν να ψηφίσουν.

Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία αλλά για να βρει τρόπο να αποκλείσει την ψήφο του Προέδρου της περιοχής και έτσι η ψηφοφορία κατέληξε στο 16 υπέρ της νέας δομής και 15 κατά.
Η δημιουργία δομής στη θέση ΒΑΣΤΡΙΑ στη Δημοτική Ενότητα Θερμής μετατρέπει και επίσημη πλέον το νησί μας σε προσφυγονήσι. Η δημιουργία μιας υπερδομής – όπως αναφέρει η συμφωνία με την Ε.Ε. – αποτελεί την ουσιαστική ταφόπλακα.

Τα υποτιθέμενα αντισταθμιστικά οφέλη που δίνονται στο νησί όπως λένε οι Λέσβιοι,  είναι ουσιαστικά στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Κανείς χθες δεν απάντηση στο ερωτήματα:

Γιατί υπάρχει ανάγκη από μια τέτοια δομή αφού όλοι δηλώνουν ότι η Κυβέρνηση ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές;
Γιατί τα κλειδιά της νέα δομής θα τα έχει ουσιαστικά η Ε.Ε.;
Το ψήφισμα αναφέρει:

«Εισηγούμαστε τη δημιουργία ελεγχόμενου προσωρινού κέντρου για τις ανάγκες καταγραφής, ταυτοποίησης και εξέτασης ασύλου, μακριά από αστικό ιστό και κατοικημένη περιοχή και το οποίο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση το χαρακτήρα υπερδομής.

Η λειτουργία αυτού του κλειστού προσωρινού ελεγχόμενου κέντρου υποχρεούται να πληροί τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και τη προστασία των κατοίκων της περιοχής και των διαμενόντων σε αυτή.

Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος, των γύρου αυτού περιοχών με προτεραιότητα την πρόληψη κάθε κινδύνου πυρκαγιάς. Η λειτουργία του κέντρου θα σημάνει την ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας κάθε άλλης δομής, οι οποίες λειτουργούν μέχρι σήμερα στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης και ειδικότερα στη περιοχή Μαυροβούνι και στο Δημοτικό Χώρο του Καρά Τεπέ καθώς και των λοιπών δομών περιλαμβανομένων και των κατοικιών.

Η λειτουργία του Κέντρου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναστείλει ή να περιορίσει τη συνεχή προσπάθεια φύλαξης των θαλασσίων συνόρων καθώς και τη συνεχή αποσυμφόρηση του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Τέλος επιβάλλεται να συνεχιστεί ο αυστηρός έλεγχος της δραστηριότητας των ΜΚΟ».

Αξίζει να τονιστεί ότι αμέσως μετά τη μεθόδευση για να μην ψηφίσει ο Πρόεδρος από τις Νέες Κυδωνίες διακόπηκε η on line συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά τι ψήφισαν χθες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Ειδική αναφορά αξίζει στους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Στρατή Κύτελη που είπαν το μεγάλο “ΟΧΙ” μένοντας πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις:

Συμεών Χαραλάμπους , Κωνσταντίνος Κουνέλης, Εριφύλλη Γιαννάκα- Βασιλούδη, Παναγιώτης Βάλεσης.

Ακολουθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πηγή πληρ. lesvosnews.net

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice