Φήμες στην Τουρκία για δολοφονία του Γκιουλέν- Διαψεύδουν οι υποστηρικτές του

Φήμες που έρχονται από την Τουρκία ισχυρίζονται πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι νεκρός και μάλιστα από δηλητήριο.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Burak Bekiroğlu, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι ένας αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών εισχώρησε στην έπαυλη, όπου διέμενε ο αρχηγός του FETO, στην Πενσυλβάνια, και τον δηλητηρίασε.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα TR724, που είναι γνωστή για τις επαφές της με το FETO, προχώρησε σε διάψευση για τον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του.

Τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν πως ο Γκιουλέν είναι νεκρός, αλλά έχουν την εντολή να κρατήσουν μυστική την πληροφορία.

Ο ιμάμης, πρώην σύμμαχος του Ερντογάν, που θεωρείται υποκινητής του πραξικοπήματος του 2016, ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια με τον Τούρκο πρόεδρο να ζητά επανειλημμένα την έκδοσή του.

Η συμμαχία διερράγη από το 2013, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τον ιεροκήρυκα ότι βρισκόταν πίσω από τις έρευνες διαφθοράς στη χώρα και πως έχει εγκαθιδρύσει ένα «παράλληλο κράτος» με στόχο να τον ανατρέψει.

Εξαιτίας του, προχώρησε σε εκκαθαρίσεις εκατοντάδων αξιωματικών, περιλαμβανομένων και στρατηγών, στον στρατό, έκλεισε σχολεία και απέλυσε χιλιάδες αστυνομικούς. Επιτέθηκε επίσης στα μέσα ενημέρωσης που υποψιαζόταν ότι τρέφουν συμπάθεια για τον Γκιουλέν.

 
Σχολιάστε