OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μητσοτάκης: Καθυστερημένα “ρίχνει πόρτα” στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις Κυβέρνησης-Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μετέδωσε το Open ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να συναντηθεί καθόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και έχει ενημερωθεί, ήδη, τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μέχρι σήμερα είχε διαρρεύσει πως θα ακολουθηθεί κανονικά το πρόγραμμα ξενάγησης στον Άγιο Νικόλαο στην Νέα Υόρκη από τον Ελπιδοφόρο, κάτι που επιβεβαιώνεται από την ελληνική στάση, που δεν αντέδρασε άμεσα όπως η κυπριακή πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μόλις σήμερα, δείγμα της αμηχανίας που επικράτησε.

Όμως η κάθετη αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη , της κυπριακής κοινότητας, της ομογένειας και η οργή στα social media ανάγκασε τον έλληνα πρωθυπουργό να επανεξετάσει τη στάση του.

Έστι δεν θα υπάρξει καμιά επαφή Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη στα πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ, έστω και με καθυστερημένα αντανακλαστικά.

Έτσι κατ’ απαίτηση των ελληνικών αρχών, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό στο αποψινό δείπνο στο «University Club» στο Μανχάταν, το οποίο πραγματοποιείται με χορηγία του «The Hellenic Initiative» και στο οποίο θα παρίσταντο και οι δύο.

Ενώ δεν θα υπάρξει συνάντησή τους ούτε την Παρασκευή  στον Άγιο Νικόλαο στο Μανχάταν.

Σχετικά Άρθρα

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψηφίζουμε μέσω της επιστολικής ψήφου

otavoice

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι

otavoice

Βραζιλία: Η κυβέρνηση Λούλα αποπέμπει τον πρόεδρο της Petrobras

otavoice

Λίβανος: Νεκρός στέλεχος της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του Ισραήλ

otavoice

Υπόθεση Ασάνζ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανησυχεί για τη μεταχείριση του

otavoice

Περού: Σε γκρεμό έπεσε λεωφορείο- Νεκροί 16 επιβάτες

otavoice