OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας ο Κεμαλιστής δήμαρχος της Πόλης, Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου υπερασπίστηκε την προκλητική και ανιστόρητη  πολιτική της χώρας του ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπου αναγνώρισε τα εγκλήματα Οθωμανών και Νεότουρκων σαν Γενοκτονία του Αρμενικού Έθνους.

“Καταγγέλλω έντονα την σχετική με τα γεγονότα του 1915 φράση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Αυτή και άλλες παρόμοιες αποφάσεις που ενοχοποιούν την Τουρκική Δημοκρατία δεν έχουν καμιά εγκυρότητα για την πλευρά μας”, ανέφερε ο Κεμαλιστής δήμαρχος που προσπαθεί να δείξει ένα προοδευτικό πρόσωπο αλλά τελικά δείχνει πως κατά βάθος είναι μέρος του τουρκικού κατεστημένου.

Θα περίμενε κάποιος να ασκήσει κριτική στον Ερντογάν που οδηγεί σε διεθνή απομόνωση τη χώρα του και την μετατροπή της σε εκπρόσωπο του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αλλά αποδεικνύει πως στην απέναντι πλευρά δεν υπάρχει μετριοπάθεια και λογική, αλλά ένας μεγαλοιδεατισμός που οδηγεί σε αστάθεια και εγκλήματα.

Άλλωστε τα εγκλήματα κατά των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου τα έπραξαν με την ίδια θηριωδία και σκληρότητα Οθωμανοί και Νεότουρκοι.

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα του BBC εντόπισε στο Ιράκ τον “Σκορπιό”, τον πλέον καταζητούμενο διακινητή μεταναστών

otavoice

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

otavoice

Ολονύχτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια – Κουτσούμπας: Να σταματήσει η γενοκτονία από το Ισραήλ

otavoice

Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητών για την Παλαιστίνη στον Λευκό Πύργο

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του»

otavoice

Φοιτητές κατέλαβαν πανεπιστημιακά κτίρια σε ολλανδικές πόλεις-Επέμβαση της αστυνομίας

otavoice