OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μείωση των δικαιούχων – Πότε ξεκινάει η καταβολή

Ένας στους δυο περίπου θα λάβει την  Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 μεταξύ εκείνων των επαγγελματιών που κατέθεσαν αίτημα υπαγωγής για ενισχύσεις, εξαιτίας  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  που θεσπίζει αυστηρά  κριτήρια υπαγωγής σε αυτόν τον κύκλο.

Στις 721.000 έφτασαν οι αιτήσεις που έγιναν για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το ποσοστό που αναμένεται να μην λάβει την ενίσχυση μπορεί να φτάσει στο 40%.  Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους, είτε γιατί  δεν είχαν τον Ιανουάριο πτώση τζίρου τουλάχιστον 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, είτε γιατί ο μηνιαίος τζίρος αναφοράς είναι χαμηλότερος από 200 ευρώ. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ που θα υπογραφεί και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως επόμενες ώρες θα καθορίζει με ακρίβεια τα κριτήρια υπαγωγής και θα ενεργοποιήσει τον «κόφτη» που θα οριστικοποιήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα μοιραστούν τα 500 εκατ. ευρώ του 6ου κύκλου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους, που αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να πιστωθούν τα χρήματα τουλάχιστον στους μισούς δικαιούχους, με προοπτική να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα ελάχιστα ποσά ξεκινάνε από 500 ευρώ για επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους και φτάνουν έως και τα 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice