OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μούγκα η Σακελλαροπούλου στο Σκοπιανό ΥΠΕΞ για τις αναφορές Ζάεφ για “Μακεδόνες”

Η αθλιότητα που διέπραξε στις Πρέσπες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αρχιτέκτονα τον Νίκο Κοτζιά , έγινε εθνική θέση με μια αριστουργηματική κολοτούμπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό τον εθνικό κατήφορο επιβεβαίωσε σήμερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωστή για τις θέσεις της σε σχέση με τον πατριωτισμό και την Ορθοδοξία.

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο  τον υπουργό Εξωτερικών του μορφώματος των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι και παραβλέποντας τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ  τόνισε πως : «Η πλήρης, συνεπής και καλόπιστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη τόσο για την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τις διμερείς μας σχέσεις».

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή που εκφράστηκε όταν τέθηκε το γαλλικό βέτο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ και Σκοπίων, διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο του Ζάεφ ότι η χώρα μας παραμένει σταθερός αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, πάντα βέβαια με γνώμονα τα κριτήρια αιρεσιμότητας που έχουν τεθεί και τον σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας.

Επίσης, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μια νέα, παραγωγική περίοδο, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από την τακτική ανταλλαγή επαφών σε υψηλό επίπεδο. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε ολοένα και πιο στενή συνεργασία και σύμπραξη των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενημέρωσε την ΠτΔ, για την πορεία εφαρμογής από τη χώρα του της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ευχαρίστησε για την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων. Βέβαια ο ισχυρισμός αυτός είναι μια γελοιοποίηση της χώρας μας, έχοντας δεδομένες τις δηλώσεις Ζάεφ περί “μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας”.  Η κύρια Σακελλαροπούλου δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις δηλώσεις αυτές, γιατί το πολιτικό σύστημα έχει αποδεχτεί πλήρως μια κατάπτυστη Συμφωνία που έχει ναρκοθετήσει την Μακεδονία.

* Το OTAVOICE  δεν χρησιμοποιεί το ανιστόρητο όνομα που έδωσε στα Σκόπια μια κατάπτυστη συμφωνία.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice