OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γέφυρα ζωής: Ήρθε στην Ελλάδα ο Tigran Sargsyan από την Αρμενία

Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια να έρθει ο 41 χρονος Tigran Sargsyan στην Ελλάδα από το Ερεβάν, φαινόταν όλα βουνό. Ο Αρμένιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και στην Αρμενία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, κάτι που στην Ελλάδα είναι εφικτό και δίνει ελπίδα ζωής.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της οικογένειας του Tigran που ζει στην Αθήνα το OTAVOICE.GR  και η διαδικτυακή ομάδα “Αρμένιοι και φίλοι Αρμενίων” ξεκίνησαν μια μάχη με το χρόνο κινητοποιώντας τις ελληνικές αρχές. Το ευτύχημα είναι πως βρήκαν άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών, που έδωσε τις απαραίτητες εντολές στην ελληνική πρεσβεία στο Ερεβάν και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που συνεργάστηκε για την μεταφορά του Tigran, με την πτήση που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Αθήνα στην Αρμενία.

Είναι από εκέινες τις φορές που λες πως όλα λειτούργησαν άψογα σαν καλοκουρδισμένη μηχανή μέσα σε πίεση χρόνου, σαν να είχε συνωμοτήσει το σύμπαν για να σωθεί ο Tigran.

Μετά από ένα μαραθώνιο ενεργειών και διαδικασιών, το αεροπλάνο της ΠΑ που μετέφερε τον Tigran από το Ερεβάν προσγειώθηκε σήμερα γύρω στις 6.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η πόρτα της ζωής άνοιξε και η ελπίδα του Tigran και των δικών του αναπτερώθηκε. Τώρα ξεκινάει η μάχη στον Ευαγγελισμό, αλλά θα είμαστε όλοι δίπλα του. Αρμένιοι και Έλληνες.

Η Ardemis Nahabetian  και η Λούση Μπερμπεριάν μέλη της διαδικτυακής ομάδας Αρμένιοι και φίλοι Αρμενίων, περιγράφουν τα όσα έγιναν και ευχαριστούν όσους ενεργοποιήθηκαν για να είναι σήμερα στην Ελλάδα ο Tigran.

“Ξέραμε από την αρχή πως αυτό που ζητάμε έχει δυσκολίες που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν όμως ο Θανάσης Μπέλτσος (OTAVOICE.GR) μας απέδειξε πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Πρεσβεία στο Γερεβάν είναι οι κρατικοί οργανισμοί που έδωσαν την ευκαιρία στον Tigran να ζήσει.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον και ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Έγιναν ομάδα και δούλεψαν σκληρά για να σωθεί μια ΖΩΗ!
Ο κ. Δημήτρης Περδίκης, Διευθυντής του ΥΠΕΞ και ο συνεργάτης του κ. Κώστας Πηνιώτης ήταν σε συνεχή επαφή με τον β επιτετραμμένο υπάλληλο, κ. Δημήτρη Φελόπουλο, της Ελληνικής πρεσβείας στο Γερεβάν για να εκδοθεί άμεσα η Visa ειδικού σκοπού. Η καθοδήγηση και συνεχή επικοινωνία του κ. Φελόπουλου με τον Tigran είναι άξια συγχαρητηρίων.
Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αγώνας συνεχίστηκε ώστε να μπορέσει ο Tigran να επιβιβαστεί στο στρατιωτικό αεροσκάφος.
Ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος Β Διευθυντής Ενημέρωσης ΥΕΘΑ, ο κ. Αθανάσιος Βάλαρης Διευθυντής ΥΕΘΑ και ο κ. Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου ΣΓ ΥΕΘΑ έκαναν θαύματα!
Ευχαριστούμε τον κ. Δένδια Νικόλαο Υπ. Εξωτερικών και τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο Υπ. Εθνικής Άμυνας για τη συγκρότηση στις ομάδες συντονισμού και την Ελληνική Πρεσβεία στην Αρμενία για την άμεση ανταπόκριση σε περίοδο επαναλαμβανόμενων αργιών.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά και τον κ. Δαρτζέντα, υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ, για την λεπτομερή ενημέρωση και συχνή επικοινωνία που παρείχε στην ομάδα μας!
Είστε όλοι υπέροχοι!!!”

Περιμένοντας τον Tigran η μητέρα του Diana Altunyan και ο Αρχιμανδρίτης  Χορέν Αρακελιάν Τοποτηρητής του Μητροπολίτη της Αγίας Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος. Εξαιρετική η φιλοξενία στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα από τον Διοικητή  Σμηναγό(Ι) Ματθαίο Συμεωνίδη.

O Αρχιμανδρίτης  Χορέν Αρακελιάν υποδέχτηκε τον  Tigran και του φόρεσε ένα σταυρό για να τον προστατεύει και να του δώσει δύναμη.

Το otavoice.gr και ο Διευθυντής Αθανάσιος Μπέλτσος ευχαριστούν θερμά όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί μια δύσκολη αποστολή. Την διαδικτυακή ομάδα Αρμένιοι και φίλοι Αρμενίων, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στοι Ερεβάν. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Tigran να βγει νικητής από αυτή την δοκιμασία και να επιστρέψει γερός στα αγαπημένα του πρόσωπα, στην Αρμενία.

Αφιερωμένο στο στρατιώτη της ζωής  και της ελπίδας….

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice