Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «προστατεύει» τους διαπομπευτές του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Οι μάσκες και πάλι έπεσαν. Ενώ συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολούθησε την διαπόμπευση και τον εξευτελισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, από θρασύδειλα περιθωριακά στοιχεία, βουλευτής του κοινοβουλίου «προστατεύει» με την απρεπή και προκλητική στάση της μια πράξη που στρέφεται κατά της δημοκρατίας και την εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  να επικηρύξει τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη, με το ποσό των 100.000 ευρώ, δεν άρεσε στη βουλευτή Έβρου του  ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά. Η βουλευτής αφού καταδίκασε την επίθεση για λόγους επικοινωνιακούς, χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργού ακατανόητη και απαράδεκτη, καθώς το κράτος ζητά από τους πολίτες να γίνουν καταδότες. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η προτροπή αυτή προσβάλλει τους Έλληνες αστυνομικούς.

Είναι το γνωστό αφήγημα που χρησιμοποιεί χρόνια ένα τμήμα της αριστεράς που στηρίζει έκνομες ενέργειες ακόμη και δράση εγκληματικών και τρομοκρατικών κύκλων. Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με την πολιτική επάρκεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δεν μπορεί όμως έτσι απρόκλητα να ταυτίζεται με εγκληματίες και να προσπαθεί τεχνηέντως να τους προσφέρει άλλοθι.

«Η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες», ανέφερε προκλητικά σε τηλεοπτική της εμφάνιση.

Μάλιστα έκανε ένα απίστευτο άλμα σκέψης που χρήζει ψυχιατρικής ερμηνείας, λέγοντας  πως η επίθεση στον πρύτανη παραπέμπει σε πρακτικές της δεξιάς της δεκαετίας του 1950.Λέτε στον πρύτανη να επιτέθηκαν κουκουλοφόροι της δεξιάς;

Αναλυτικά η δήλωσή της που εκθέτει την Κουμουνδούρου που συχνά πυκνά στελέχη της ερωτοτροπούν με το περιθώριο, έχει ως εξής: «Απαράδεκτη και ακατανόητη η συγκεκριμένη πράξη, μία πράξη διαπόμπευσης, η οποία μας επιστρέφει στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα ενός κράτους της τότε δεξιάς που επέβαλε τέτοιες πράξεις διαπόμπευσης. Προφανώς είναι καταδικαστέα αυτή η πράξη ωστόσο αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την Αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες.

Ποια λογική έχει; Επίσης προσβάλλονται τα στελέχη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η έκδοση επικήρυξης είναι πρωτόγνωρη δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά πράξεις επικήρυξης. Δεν καλύπτω κανένα μακριά από μένα. Η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».

Τι είχε αναφέρει ο Χρυχοϊδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει για την εγκληματική ενέργεια κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

Όποιος και να διαφωνεί πολιτικά με επιλογές του,  δεν μπορεί να εισχωρήσει στην εξωφρενική τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλλει την δημοκρατία, το αίσθημα δικαίου και προκαλεί οργή μιας και δείχνει συμπάθεια απέναντι σε κοινωνικά εκτρώματα. Κάποιοι άλλοι έδιναν άλλοθι σε τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας εκτελεστής της 17Ν.
Σχολιάστε