OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Θρίλερ σε 4 πολιτείες- Εξανεμίστηκαν οι διαφορές Τραμπ-Μπάιντεν

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ συνεχίζεται, οι διαφορές μικραίνουν και δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες στον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει το μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χάνει έδαφος στην Πενσιλβάνια, πολιτεία με μεγάλο πληθυσμό και έπαθλο 20 εκλέκτορες. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με   18.229 ψήφους και κάθε νέα ψήφος που προστίθεται μοιάζει να μειώνει κι άλλο τη διαφορά. Τα ποσοστά Τραμπ 49,5% και Μπάιντεν 49,2%.

Στην Αριζόνα αντίθετα είναι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αυτός που βλέπει το προβάδισμα του να συρρικνώνεται, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή (11 εκλέκτορες), ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 47.000 ψήφους. Τα ποσοστά Μπάιντεν 50,1% και Τραμπ 48,5%.

Μόνο 463 ψήφοι διαφορά στην Τζόρτζια για τον Τραμπ

Θρίλερ για γερά νεύρα στην Τζόρτζια, το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με στρίψιμο νομίσματος: τους δύο αντιπάλους χωρίζουν μόλις 463 ψήφοι. Τα ποσοστά Τραμπ 49,4% και Μπάιντεν 49,4%.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους. Στην πολιτεία αυτή διακυβεύονται 6 εκλέκτορες, που ενδέχεται να ανοίξουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο την πόρτα του Λευκού Οίκου. Τα ποσοστά Μπάιντεν 49,4% και Τραμπ 48,5%.

Στην πολιτεία της Βόρεια Καρολίνα, με 15 εκλέκτορες ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με σαφές προβάδισμα εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων, ενώ έχει καταμετρηθεί το 95% των ψήφων. Συγκεκριμένα  Τραμπ 50% – Μπάιντεν 48,6%, με διαφορά 77.000 ψήφων.

Στην πολιτεία της Αλάσκα, με 3 εκλέκτορες  έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον Τραμπ να έχει καθαρό προβάδισμα με 62,9%, έναντι 33% του Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν έντονα το αποτέλεσμα, καταθέτουν συνεχώς ενστάσεις, ενώ έχουν προαναγγείλει ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι αντιδράσεις τους στοχεύουν κυρίως στην επιστολική ψήφο, όπου θεωρούν πως έχει γίνει αλλοίωση.

Πηγή πληρ. CNN

Σχετικά Άρθρα

Έκρηξη ηφαιστείου Ίμπου στην Ινδονησία: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι 7 χωριών

otavoice

Νέο ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα: Είκοσι νεκροί στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσεϊράτ

otavoice

Κανείς μας δεν ξεχνά!

otavoice

Ιράν: Νέα δίκη για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

otavoice

Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα – Ζημιές σε οχήματα και είσοδο πολυκατοικίας

otavoice

«Αγύρτης», «ανισόρροπος»: Τραμπ και Μπάιντεν συνεχίζουν την ανταλλαγή… φιλοφρονήσεων

otavoice