OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Απίστευτη δήλωση Χρυσοχοϊδη: Εγώ έδωσα άδεια για την εκδήλωση του ΚΚΕ, ήταν ξεχωριστή ημέρα

Ομολογία παραβίασης της κυβερνητικής απόφασης και της εντολής του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Με δική του ευθύνη δόθηκε άδεια σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσουν εκδηλώσεις την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου, οι οποίες προκάλεσαν σάλο και οδήγησαν στα γνωστά έκτροπα.

Αυτό ομολόγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, βαφτίζοντας την αρχική κινητοποίηση πολιτική εκδήλωση. Μόνο που ο νόμος της απαγόρευσης δεν ορίζει ότι επιτρέπονται οι πολιτικές εκδηλώσεις κύριε Χρυσοχοϊδη, ακόμη και να δεχτούμε τα βαφτίσια της πορείας των μελών του ΚΚΕ.

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από την στάση του αρμόδιου Υπουργού για την τήρηση του νόμου και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Τελούσε υπό την κάλυψη του Μαξίμου; Προφανώς για αυτό φώναζε ο γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, τι πράγματα είναι αυτά στους αξιωματικούς, εγώ έχω συνεννοηθεί με τον Υπουργό.

Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης διευκρίνισε ο Μιχάλης Χρυσοΐδης. «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο». 

Στη δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οφείλουμε συνεννόηση και τα κόμματα έπρεπε να εκδηλώσουν τη θέση τους γύρω από ένα μεγάλο θέμα. «Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

Ποια δημοκρατία ορίζει ότι παραβιάζονται τα υγειονομικά μέτρα εν μέσω επιδημιολογικής κρίσης;

Ποια κατανόηση επέδειξε ο υπουργός και σε ποιους όταν υπήρξε κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας;

Με ποιο δικαίωμα ένας Υπουργός καταστρατηγεί και παραβιάζει τη νομοθεσία; Τελικά είναι το ίδιο το Υπουργείο υπαίτιο για το μπάχαλο αφού έδωσε το δικαίωμα να παραβιαστούν τα μέτρα;

Μπορεί τα πολιτικά παιχνίδια ενός υπουργού να υποκαθιστούν το κράτος δικαίου και ισονομίας;

Είναι ξεχωριστή η ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για την κυβέρνηση που παράκαμψε τα μέτρα δίνοντας πράσινο φως και δεν είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, η Ανάσταση και το Πάσχα; Δεν είναι ξεχωριστή ημέρα η Επέτειος του ΟΧΙ;

Γιατί δεν επέτρεψες εκδηλώσεις με  αντίστοιχα μέτρα προστασίας και συνέλαβες όποιον κρατούσε ελληνική σημαία, κύριε Χρυσοχοϊδη;

Μπορεί να ξέχασες να διαβάσεις τα μνημόνια που ψήφισες και τσάκισαν την χώρα αλλά τα συντροφικά κουσούρια δεν τα ξέχασες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice