Βρώμικη παρέμβαση Βερολίνου: «Διαφιλονικούμενη περιοχή το Καστελόριζο»-Έρχεται Αθήνα ο φιλότουρκος ΥΠΕΞ

Προκλητικός ανιστόρητος και ανθέλληνας  ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, χαρακτήρισε την θαλάσσια περιοχή στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου διαφιλονικούμενη περιοχή, αναφερόμενος στη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία. Μάλιστα την ώρα που αναφέρεται πως ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάαας προτίθεται αύριο να επισκεφθεί Αθήνα και Λευκωσία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έλαβε γνώση από την ανακοίνωση της Τουρκίας για εκ νέου διερευνητικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο και, αν πράγματι υπάρξουν εξερευνήσεις σε αυτή την διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή, αυτό θα ήταν πολύ λυπηρό και από την δική μας σκοπιά και μη συνετό βήμα, το οποίο θα έριχνε πίσω τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και θα ήταν σίγουρα κάθε άλλο παρά βοηθητικό για την περαιτέρω εξέλιξη των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας, όπως τις εξέτασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα«, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε την γερμανική θέση:

«Είναι σημαντικό και αναγκαίο όλοι οι εμπλεκόμενοι να προσπαθούν να αποφεύγουν κλιμάκωση και να λύσουν τα ζητήματα διένεξης στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων Δικαίου της Θάλασσας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με διάλογο και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια σε αυτό τον σκοπό».

Ο Γερμανικός παράγοντας παίζει ξεκάθαρα βρώμικο παιχνίδι κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προσπαθώντας εντέχνως και υπό καθεστώς πιέσεων και απειλών να επιβάλλει  τις τουρκικές απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό ο απόγονος των ναζιστών του Άουσβιτς αποκαλεί την θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, ως διαφιλονικούμενη. Στην ουσία επιβεβαιώνει τις τουρκικές θέσεις και αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Το θέατρο της συμμορίας της Μέρκελ έχει συμπαρασύρει την ελληνική διπλωματία σε μια εθνική περιπέτεια.

Δεν σωζόμαστε αν περιμένουμε να σωθούμε από τρίτους. Μόνοι μας θα βγάλουμε το φίδι (Ερντογάν) από την τρύπα.
Σχολιάστε