OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου και στην Πτολεμαΐδα

Ανταπόκριση βρίσκει η πρόταση που απεύθυνε δημόσια την περασμένη εβδομάδα η διεύθυνση του OTAVOICE.GR και σε πολλές πόλεις της χώρας ετοιμάζονται πρωτοβουλίες για να τιμηθεί το ιστορικό ΟΧΙ απέναντι στον ναζισμό κα οι χιλιάδες ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα από την Κατοχή.

Ως γνωστό οι παρελάσεις φέτος απαγορεύτηκαν, λόγω  της επιδημιολογικής κρίσης και βάση του προγραμματισμού θα διεξαχθούν δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων, με περιορισμένη συμμετοχή, βάση πρωτοκόλλου. Βέβαια η συγκέντρωση 20.000 διαδηλωτών στην Αθήνα την ημέρα της απόφασης για την καταδίκη της ΧΑ, δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν.

Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, είναι ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή στο επιτελείο του να οργανώσει  μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου, στο Άργος την ώρα που κανονικά θα γινόταν η παρέλαση.

Μηχανοκίνητη πορεία οργανώνεται από πρωτοβουλία πολιτών και στην πόλη της Πτολεμαϊδας, στη Δυτική Μακεδονία. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η διαδικτυακή ομάδα “ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”, με έντονη δράση στα εθνικά θέματα.

Η μηχανοκίνητη πορεία, σεβόμενη τα μέτρα που έχουν παρθεί για την επιδημιολογική κρίση είναι μια έκφραση απόδοσης τιμής και ιστορικής μνήμης.

Στο κάλεσμα τους μεταξύ άλλων οι διοργανωτές αναφέρουν:
“Φέτος δυστυχώς αποφασίστηκε να μην τιμηθούν όλοι αυτοί όπως τους πρέπει. Χρέος λοιπόν όλων μας είναι να τους τιμήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.
Έτσι οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο πανελλαδικό κάλεσμα για ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ μέσα στις πόλεις.
Καλούμε λοιπόν όλες και όλους με τις ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ στα οχήματά σας (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες κτλ) και τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, να κάνουμε τον γύρο της πόλης όπου μαζί με την τιμή που θα αποδώσουμε στους ήρωες του έπους του ‘40″
-ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛOΡΙΖΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ
-ΝΑ
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

]

Σχετικά Άρθρα

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψηφίζουμε μέσω της επιστολικής ψήφου

otavoice

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι

otavoice

Βραζιλία: Η κυβέρνηση Λούλα αποπέμπει τον πρόεδρο της Petrobras

otavoice

Λίβανος: Νεκρός στέλεχος της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του Ισραήλ

otavoice

Υπόθεση Ασάνζ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανησυχεί για τη μεταχείριση του

otavoice

Περού: Σε γκρεμό έπεσε λεωφορείο- Νεκροί 16 επιβάτες

otavoice