OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Γαλλία απάντησε στον φανατισμό: Σκίτσα του Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτίρια

Άδεια προκειμένου να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Habbo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ, έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού. Σε ηγέτη της Ευρώπης απέναντι στην επέλαση του ισλαμικού εξτρεμισμού αναδεικνύεται ο Γάλλος Πρόεδρος, που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τους κύκλους που επιχειρούν να βυθίσουν  στο σκοτάδι την γαλλική κοινωνία αλλά και τον δυτικό πολιτισμό.

Τα σκίτσα αυτά έγιναν η αιτία για τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας, Samuel Paty από φανατικό μουσουλμάνο. Για πρώτη φορά, ο Εμανουέλ Μακρόν σε ομιλία του έκανε λόγο για τον θρησκευτικό απομονωτισμό, που βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία. Η σύγκρουση με το Ταγίπ Ερντογάν που αυτοαναγορεύθηκε σε προστάτη του Ισλάμ και απειλεί συνεχώς τη Δύση , ιδιαίτερα τη Γαλλία, έχει προκαλέσει συναγερμό στα ευρωπαϊκά κράτη που αντιλαμβάνονται πλέον τον κίνδυνο που έρχεται.

Στη συνέχεια ο Μακρόν παρουσίασε ένα πλάνο, το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Ecofin: Εγκρίθηκε το «Σχέδιο της Ουκρανίας» – Άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ

otavoice

Γενοκτονία στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί – Ισραηλινά άρματα αναπτύσσονται όλο και πιο βαθιά στην Ράφα

otavoice

Conference League: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ασφαλείας -Τι συζητήθηκε

otavoice

Εγκατάλειψη και αναλγησία: Πλειστηριάζουν σπίτι πλημμυροπαθούς στη Λάρισα!

otavoice

Ινδία: Καταιγίδα προκάλεσε πολύνεκρο δυστύχημα στο Μουμπάι

otavoice

Η ταξιαρχία Al-Qassam βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο πέρασμα της Ράφα

otavoice