OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρομά κατέλαβαν την Κορίνθου -Πατρών με οδοφράγματα και φωτιές

Πλήρης κατάλυση του κράτους από ομάδα νεαρών Ρομά που έχει καταλάβει και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94χλμ στο ύψος του Ζευγολατιού  με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί χάος με  μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που φτάνουν 5 χλμ. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι Ρομά που έχουν στήσει οδοφράγματα με φωτιές διαμαρτύρονται για το θάνατο 18χρονου μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από κυνηγητικό όπλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία  ο 18χρονος είχε εισβάλει σε ξένη ιδιοκτησία και, όταν έγινε αντιληπτός, δέχθηκε τα σκάγια του όπλου του 64χρονου, ο οποίος συνελήφθη.

Γενικευμένα επεισόδια σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα και  στις εργατικές κατοικίες Προφήτη Ηλία στο Μενίδι απέναντι το Ζεφύρι. Ομάδα Ρομά άναψε φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, διαμαρτυρόμενοι  για το θάνατο του 18χρονου από για τα πυρά καραμπίνας στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Επίσης ομάδα από περίπου σαράντα Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Διαμαρτυρίες από εκατοντάδες Ρομά για το ίδιο θέμα σημειώνονται από χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Μεγάλη ένταση και επεισόδια με πρωταγωνιστές Ρομά σημειώθηκαν  και στα Τρίκαλα.Σύμφωνα με  το TV10.gr Ρομά από το Κηπάκι και τον Πύργο το βράδυ της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του ΟΑΕΔ και έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν.

Όμηροι κακομαθημένων μειοψηφιών που έχουν μάθει να λειτουργούν εκτός νόμου ή επιδιώκουν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο της ζούγκλας.

Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – ‘Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

Σχετικά Άρθρα

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψηφίζουμε μέσω της επιστολικής ψήφου

otavoice

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι

otavoice

Βραζιλία: Η κυβέρνηση Λούλα αποπέμπει τον πρόεδρο της Petrobras

otavoice

Λίβανος: Νεκρός στέλεχος της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του Ισραήλ

otavoice

Υπόθεση Ασάνζ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανησυχεί για τη μεταχείριση του

otavoice

Περού: Σε γκρεμό έπεσε λεωφορείο- Νεκροί 16 επιβάτες

otavoice