Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Η έκρηξη των κρουσμάτων προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη γίνεται εκτίμηση των δεδομένων της πανδημίας και εξετάζονται περαιτέρω κινήσεις για την ανάσχεση της διασποράς του ιού. Ειδικότερα αναμένεται να επικεντρωθεί η συζήτηση σε περιοχές που βρίσκονται σε αυξητική πορεία και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, όπως έγινε στην περίπτωση της Κοζάνης.

Ήδη οι περιοχές της Αττικής , Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Βοιωτίας και Σερρών, βρίσκονται σε ειδική κατηγορία κινδύνου μετά τα συσσωρευμένα κρούσματα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στη σημερινή ημερήσια ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.
Σχολιάστε