24 ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Τουρκία προκαλεί με δυο NAVTEX νότια της Κρήτης

Δεν έκλεισαν 24  ώρες από την υποτιθέμενη απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που αντί για κυρώσεις έπλεξε το εγκώμιο του τρομοκράτη Ερντογάν και η Άγκυρα επέστρεψε στην τακτική των προκλήσεων και την αμφισβήτησης του status σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία δέσμευσε περιοχές ανοιχτά της Κρήτης ως απάντηση σε ελληνική NAVTEX. Πιο συγκεκριμένα, η Άγκυρα εξέδωσε δύο NAVTEX με τις οποίες δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε απάντηση ελληνικής NAVTEX, που είχε εκδώσει ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για ασκήσεις στην περιοχή.

H Τουρκία με τη μια αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο πρωτοκολλήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στον ΟΗΕ δέκα περίπου μήνες μετά την κατάθεσή του, ενώ με τη δεύτερη αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολεμικό Ναυτικό, θα συνεχίσει κανονικά όλες τις ασκήσεις που έχει προγραμματίσει και μάλιστα πριν από λίγη ώρα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση με υποβρύχια στο Μυρτώο Πέλαγος με τίτλο «Περισκόπιο», όπου το υποβρύχιο Αμφιτρίτη – κλάσης Ποσειδών προχώρησε και σε βολή τορπίλης.

Μόλις απέφυγε τις κυρώσεις ,υπό την καθοδήγηση της Μέρκελ, ο παρανοϊκός συνεταίρος του Βερολίνου συνεχίζει με μεθοδικότητα το παιχνίδι αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει ούτε από λόγια, ούτε από διπλωματία… μόνο από τσεκούρι και φωτιά!

Αυτές είναι οι περιοχές που δέσμευσε η Τουρκία

svg%3E svg%3E svg%3E
Σχολιάστε