Τουρκικές μηχανότρατες παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Σάμο (βίντεο)

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Την σκυτάλη των προκλήσεων πήραν Τούρκοι ψαράδες που φτάνουν ακόμη και στα 300 μέτρα από τις ακτές της Σάμου και ψαρεύουν παράνομα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ταυτόχρονα καταστρέψουν τα σύνεργα αλιείας των ελλήνων ψαράδων.

Εξοργισμένοι οι έλληνες ψαράδες βλέπουν να χάνουν την δουλειά τους και να παθάινουν ζημιές καθώς το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως λένε, η προκλητικότητα των Τούρκων συναδέλφων τους. Η ενέργειες των τούρκων εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο αμφισβήτησης του καθεστώτος στο Αιγαίο και παρόλο που το λιμενικό προσπαθεί να τους εμποδίσει , αυτοί με θρασύσητα παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, επιδιώκοντας κάποια σύγκρουση.

Έρευνες το Oruc Reis και παράνομη αλιεία σε ελληνικά ύδατα, βεβήλωση της Αγιά Σοφιάς, προσπάθειες εισβολής στον Έβρο με βιτρίνα μεταφερόμενους «μετανάστες», απειλές και αμφισβητήσεις …τι άλλο περιμένουμε και δεν απαντάμε όπως τους αξίζει; Συνομιλίες με ποιούς; Με τους άπιστους τρομοκράτες;

 

Περισσότερα, στο βίντεο του OPEN TV που ακολουθεί:

«Υπάρχει ένα θράσος των Τούρκων αλιέων διότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Το λιμενικό είμαι βέβαιος ότι κάνει τη δουλειά του» σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.Όμως οι διαπιστώσεις δεν είναι αρκετές. Προστατέψτε σύνορα και ακρίτες και απαντήστε στην προκλητικότητα με ηχηρό χτύπημα.
Σχολιάστε